Under sju veckor har olika föreningar i Mariannelund turats om att arrangera sommartorget. I veckan var det dags för årets sista arrangemang. Den här gången var det Sensus och Kulturakademin i Mariannelund, Kaim, som höll i trådarna. Lillemor Harrysson, ledamot i Kaim, tycker att årets arrangemang har fungerat bra, och vädret har hjälpt till på traven.

– Vi har verkligen haft ett kanonväder den här sommaren, säger hon.

Populär underhållning

Lillemor Harrysson uppskattar att det varit omkring 100 personer på torget varje torsdag, som fått njuta av underhållningen på scenen. Eftersom föreningarna i Mariannelund turats om att stå som arrangörer har det också blivit en viss variation mellan de som gästat. Familjen Hellgren, med sina ovanliga instrument, och Dragspelsgodis är bara några exempel. Sist ut var Hearts and Bones.

– Det är en perfekt sommarkväll för en liten mysspelning, säger Monica Paulsson, som är en del av bandet.

"Jättesorgligt"

Monica verkar inte vara den enda som tyckte det, för runt torget samlades det många som ville ta del av musiken. Vissa hade tagit med sig egna stolar för att sitta lite bekvämare i skuggan, medan andra placerade sig på någon av bänkarna för en sista spelning på sommartorget för i år.

– Det är jättesorgligt att det är sista gången, för det är så mysigt, säger Sara Swardt, ledamot i Kaim.

Tanken är att det arrangemanget ska komma tillbaka även nästa år.

Annons

– Det finns inget prat om att lägga ner, säger Jana Anckarman, ordförande i Kaim.