När det var två fält kvar att skrapa fram på den stora Triss-lotten, skrapade Åsa Lindsjö fram 15 för tredje gången. Det stod klart att hon skulle få en månatlig inkomstförstärkning i 15 år framöver, men inte hur mycket.

— Vi vet att det blir 1,8 miljoner, kommenterade programledaren Jenny Alversjö.

Men det kunde bli betydligt mycket mer.

Annons

Bildläraren Åsa Lindsjö berättar att en förälder till hennes tidigare elever, kommenterat det förestående skrapet med att det nog var en rektor som hoppades på att vinsten skulle bli lagom stor. I annat fall kunde det tänkas sig att Åsa skulle lämna eleverna för att bli konstnär på heltid.

— Det tar man som en komplimang.

I andra skrapet stannade Åsa på lägstanivån, 10 000 kronor i månaden. Det innebär ändå en inkomstförstärkning på 1,8 miljoner. Förutom att fixa det vardagsekonomiska, ska familjen åka på en resa i sommar. Var de åker bestämmer de senare.

Redan inför skrapet bestämde Åsa Lindsjö och hennes man att de skulle vänta med att boka resan tills de visste hur mycket pengar de vunnit. Det är en stor skillnad på att vinna 10 000 kronor i månaden och 100 000 kronor i månaden.

Helt klart var dock att de skulle resa till Göteborg redan under lördagen, där barnen väntade hos kusinerna. Det är där de ska fira vinsten.

— Vi ska ut och mysa med min syster och hennes familj.