Den misstänkte är i 20-årsåldern. Stämningsansökan mot honom inkluderar totalt fyra punkter, med händelser som dateras december i fjol och januari 2018.

Enligt åtalet har Anebybon olovligen innehaft pepparspray, som är ett tillståndspliktigt vapen. Det ska ha skett i centrala Tranås. Han har erkänt gärningen.

Vederbörande har även haft knogjärn på allmän plats i centrala Tranås, och tanken var att föremålet skulle användas som vapen. Den gärningen innebär att han nu är misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Även den gärningen har erkänts.

Ytterligare en punkt på åtalslistan handlar om ringa narkotikabrott. Anebybon är misstänkt för olovligt användande av amfetamin och cannabis, som är narkotika. Det ska ha skett på okänd plats i Jönköpings län. Han har erkänt brott.

Enligt stämningsansökan är den unge mannen misstänkt för ringa narkotikabrott vid ett andra tillfälle och det ska ha begåtts i Aneby.

Han ertappades med tramadol och psilocin/psilocybin, en substans som klassas som narkotika. Även i det här fallet har Anebybon erkänt gärningen.