Under söndagen stod det klart.

Vrigstads damer vinner division 4 Nässjö, efter att Forserum/LSSK hade kryssat mot Eksjö.

Fakta: Division 4 Nässjö

1. Vrigstads IF 37 poäng

2. Forserum/LSSK 37

3. Eksjö Fotboll U 33

4. FC Plitvice ..

Fakta: Division 4 Nässjö

1. Vrigstads IF 37 poäng

2. Forserum/LSSK 37

3. Eksjö Fotboll U 33

4. FC Plitvice 31

5. FC Vetlanda U 24

6. Fredriksdals/Äng U 18

7. Sommens AIF 15

8. Ekenässjöns IF 10

9. Hult/Höreda 1

– Vi var ett gäng som var på plats och följde den matchen. Känslan var helt underbar när domaren blåste av, säger Vrigstadsmålvakt Elin Axelsson och fortsätter:

– Det har varit en ångestladdad vecka här nu. Det kändes lite surt att det låg i någon annans händer, så vi blev väldigt glada och det känns verkligen som att vi har förtjänat det här.

Spelar med eleverna

För en vecka sedan uppmärksammad tidningen läget för VIF och Foreserum/LSSK inför den avgörande omgången.

Då berättade VIF:s tränare Anders Lund att just Elin Axelsson redan under försäsongen hade sagt att laget skulle vinna serien.

Det medan de andra i laget hade en mer lågmäld målsättning.

Annons

– Grejen var att vi var på träningsläger i våras i Ronneby. Vi hade lite snack om målsättning och så. Då kände jag att vi har ett ungt lag blandat med rutin.

– Själv jobbar jag som lärare och spelar med en del av mina elever. Jag kände att vi hade en bra blandning av unga friska med energi, samtidigt med några rutinerade som vet vad som krävs. Jag är en vinnarskalle och tänkte att om vi spelar i division 4 så ska vi satsa på att vinna den.

Lite kaxig målsättning?

– Kanske, men jag tycker att man måste kunna ha en vision och har man det så ska man se till att man tar sig dit. Man måste se det framför sig och tänka att det är möjligt.

Sagt och gjort.

När den 16:e och sista omgången var färdigspelad, ja då hade Axelsson fått rätt.

Hon och Vrigstads IF vann serien.

Tjejerna i Vrigstad kan se tillbaka på säsongen med glädje.

– Vi har bara en förlust på hela säsongen men förvisso några oavgjorda. Men vi har slagit tvåan båda gångerna när vi har mötts och känner att vi har varit det bästa laget.

Hur kommer ni att fira det här?

– Först ska vi träffas allihopa nu i veckan och ha kul och njuta av det här. Hela föreningen har årsfest i slutet på oktober och där kommer vi att fira det här mer.

– Det finns mycket att fira för föreningen då både herrarna är med i toppen på sin serie och kan vinna den. Samtidigt vann herrarnas u-lag sin serie under söndagen. Så vi har all anledning att fira då.