Från början av februari delar Herenco Distributions tidningsbud ut B-post tillsammans med dagstidningarna om morgnarna i alla hushåll med postnummer som börjar på 575.

Bring har ingen egen postutdelningen i området och anlitade tidigare Postnord för att dela ut sin B-post.

Nu framkommer att såväl privatpersoner som företag upplever att B-postutdelningen försämrats sedan distributören skiftat.

”Markant ökning”

— I början tänkte vi att det bara handlade om inkörningsproblem och det kunde vi absolut ta. Men nu har flera månader gått och vi märker att problemen är kvar, berättar Annelie Widén, kundansvarig på Eksjö energi som sannolikt är Brings största lokala kund.

— Fast det är inte Eksjö energi som har avtalet med Bring utan vår leverantör av faktureringssystemet, förklarar hon och låter antyda att bolaget annars kanske övervägt att anlita en annan postutdelare vid det här laget.

Annons

Enligt Annelie Widén ser Eksjö energi nämligen en tydlig ökning av antalet klagomål kring missade räkningar sedan februari. Samtalen är så många att bolaget informerar om postproblemen på sin hemsida.

— Väldigt många fler kunder ringer och klagar över att de inte fått någon räkning förrän påminnelsen kommer. Sådant förekommer förstås alltid, men vi märker en markant ökning sedan februari.

A-post kommer

Kundernas samtal rör både räkningar som saknas när de ska betalas och att påminnelsen kommit utan att kunder fått någon räkning.

— Påminnelsen skickas som A-post och delas därmed ut av Postnord. Och den kommer uppenbarligen fram, säger Annelie Widén.

De inringande kunderna kan ibland vara rätt irriterade över att bli påminda om en räkning som de inte fått, med krav på påminnelseavgift.

— Vi förstår dem, så det är inget att säga om. Och vi stryker förstås påminnelseavgiften om kunden inte fått den ursprungliga räkningen, säger Annelie Widén.

Hon berättar att Eksjö energi kontaktat sin systemleverantör om problemen i Eksjö. Därifrån ska sedan missarna ha påtalats för Bring. Detta har dock inte lett till någon förändring, efter vad Eksjö energi märkt.