Bachelor har hunnit fem avsnitt in på säsongen nu och redan har tv-tittarna serverats en hel del intriger och dramatik. Det de däremot ännu inte fått se så mycket av är Emma Johnsson som, enligt sin egen beskrivning, mest ”smugit omkring i bakgrunden”. En porträttering som hon tycker stämmer ganska bra med hur det var på plats under inspelningarna i somras.

— Man ska aldrig glömma att det är en tv-produktion som så klart klipper fram det som är smaskigast, men jag höll mig mycket i bakgrunden. När det var drama och intriger valde jag att inte lägga mig i det. Jag gick åt andra hållet, berättar Emma för tidningen och syftar bland annat på en strandfest som spårade ur och fick mycket tid i programmet.

Klipptes bort

Det fanns till och med stunder då Emma funderade på att lämna programmet. Hon avslöjar ett samtal, som klippts bort från programmet, hon hade med årets bachelor Sebastian där hon sa att hon inte visste om det här var något för henne.

— Jag hade lite svårt att finna mig i situationen och med tv-inspelningen. Jag är inte kamerarädd, men det var mycket drama och hela tiden uppmanas man att tycka och tänka i intervjuer. Jag var inte riktigt bekväm med det, säger hon.

Nästan ingen tid

Emma valde dock att stanna, och vid samtalet med Sebastian uttryckte han att han ännu inte hunnit få grepp om vem hon är. Inte så konstigt med tanke på hur lite tid de hade haft att lära känna varandra.

Annons

— Det jag inte tror att tv-tittarna förstår är hur pressat allt är. Den tiden man får att prata med Sebastian får man ta sig och då handlar det om minuter. Det är knepigt att få någon djupare uppfattning om någon då.

Hittills har hon hunnit vara med på två gruppdejter, där ett flertal av tjejerna åker med Sebastian på äventyr, och begränsningarna är liknande då.

— Tv-produktionen äter tid och man blir mest som ett gäng kompisar som hänger. Och varannan dag är det rosceremoni där någon får åka hem. Det är en väldigt speciell situation.

Börjar vänja sig

Än så länge hänger Emma kvar dock och hon har börjat vänja sig vid att se sig själv på tv nu. Oftast ser hon programmen tillsammans med ett gäng tjejkompisar hemma.

— Det är ju med någon form av skräckblandad förtjusning man tittar. Det har ju varit väldigt lugnt hittills men det är intressant att se vad alla andra deltagare sagt och tyckt.

Hon har dessutom börjat få allt fler kommentarer på stan här i Eksjö, från tittare som är nyfikna på hur det gått för henne.

— Eksjö är ju en liten stad och en del kommer fram och tycker det är roligt att jag är med. Men jag får ju inte avslöja något. Man får parera frågorna och svara utan att svara, skrattar hon.

Nästa avsnitt av Bachelor visas på Sjuan i kväll, tisdag.