Det är filmbolaget Memfis Film som söker skådespelare till en dramaserie som ska spelas in mellan mars och maj 2018. Totalt ska det bli tio avsnitt av dramaserien. Handlingen i serien är än så länge hemlig och fler detaljer om tv-produktionen kommer att offentliggöras senare i höst.

Fakta: Så söker du till tv-serien

Den som är intresserad av en roll i serien ska skicka ett mejl till Maggie Widstrand på maggie@r..

Fakta: Så söker du till tv-serien

Den som är intresserad av en roll i serien ska skicka ett mejl till Maggie Widstrand på maggie@rollsattning.se.

I mejlet ska personen berätta lite kortfattat om sig själv och uppgifter som behöver framgå är namn, ålder, ögonfärg, hårfärg och längd. Dessutom ska ett foto bifogas och om möjligt, gärna en videopresentation.

Utöver det krävs telefonnummer till barnens föräldrar (undantaget om personen är över 18 år).

Memfis Film lovar att svara inom tre veckor om det kan bli aktuellt för den sökande att få göra en provfilmning.

Källa: Maggie Widstrand Castings Facebooksida.

— Filmen kommer att spelas in på olika platser i norra Småland och jag kommer bland annat att åka till Jönköping för att möta sökande till filmen, säger Maggie Widstrand.

Barnen med småländsk dialekt söks till biroller i serien. Maggie Widstrand ser helst att barnen ska vara uppväxta i Småland. Barn med särskild talang för att härma småländska dialekter kan också bli aktuella för tv-serien.

Rollerna som söks är:

• Tjej 17-20 år till stor biroll.

• Tjej 10-13 år till biroll.

• Killar 6-12 år till biroller
.

Enligt Maggie Widstrand brukar det vara betydligt svårare att hitta intresserade skådespelare ute i landet jämfört med i Stockholm.

Annons

— Det varierar förstås också, men en gång när vi hade en öppen uttagning för roller till inspelningen av julkalendern i Stockholm så kom det 1 800 barn, säger hon och skrattar.

— I Stockholm brukar informationen om att vi söker roller spridas som en löpeld, men på mindre orter brukar det inte bli samma effekt.

Maggie Widstrand kommer från Stockholm, men berättar att hon som barn tillbringade mycket tid hos sin mormor i Småland och blev bekant med de småländska dialekterna

— Jag tycker att den äkta småländska dialekten är svår att finna i dag. De typiska småländska r:en tycker jag inte att det går att höra längre. För några år sedan när jag sökte småländska röster till den tecknade Emil-filmen fick vi leta väldigt länge innan vi hittade rätt.

Rollsättaren Maggie Widstrand är ett högt aktat namn inom svensk barn- och ungdomsfilm och har bland annat hittat unga skådespelare till succéfilmer som "Låt den rätte komma in", "Patrik 1,5", "Ondskan" och "I taket lyser stjärnorna" - filmen som baserades på en bok av Värnamoförfattaren Johanna Thydell.

2010 belönades Maggie Widstrand med barnfilmspriset Gullspiran på Guldbaggegalan för sina insatser för svensk barn- och ungdomsfilm.