— Vi fick vid 22-tiden igår kväll ett sms om att riksdagsgruppen skulle samlas. När vi idag fick beskedet så applåderade hela riksdagsgruppen, berättar Helena Bouveng.

— Jag tror att det för många är ett efterlängtat besked, säger riksdagsledamot Helena Bouveng (M) som anser att det går åt helt fel håll med regeringens budgetpolitik.

— Det här är nödvändigt, vi kan inte vänta två år till för att ändra riktning, säger hon.

Anna Kinberg Batra säger att hon är beredd att ta stöd av SD för att sänka regeringens budgetpolitik. Vad säger du om det?

— Varje parti bestämmer vad de ska rösta på. Om det är en bra budget så kan vi få majoritet för det, svarar Bouveng.

Hon menar att nuvarande regering höjer skatterna i rasande takt och kallar regeringen jobb- och tillväxtfientlig.

— Regeringen går inte i takt i flera andra nationella frågor.

Hur kan du säga så när Sverige befinner sig i en högkonjunktur?

Annons

— Det går bra för Sverige nu och vi är i en högkonjunktur, trots den rödgröna politiken. Då är det märkligt att inte fler får jobb. Jag tänker på att över 50 procent av invånarna från utomeuropeiska länder inte har arbete och det i en högkonjunktur. Hur blir det då i en lågkonjunktur? undrar Bouveng.

Moderaterna vill tillsammans med alliansen ha en budget som satsar på jobb, tillväxt och trygghet.

— Vi vill få till fler poliser som kan arbeta vettigt i utanförområden. Det finns 130 utanförområden i Sverige där vi inte har en fungerande rättsstat. Otryggheten ökar, också utanför dessa områden. Det är jätteviktigt att ta denna oro på allvar.

Just när det gäller trygghetsfrågan så anser Bouveng att regeringen inte tagit folks oro på allvar.

— Senaste rapporten från BRÅ (Brottsförebyggande rådet) visar på att otryggheten ökat. Det är inte alls bra, regeringen har inte tagit den här oron på tillräckligt allvar.

Under torsdagen presenterade Inizio en väljarbarometer där SD nu gått om Moderaterna och hamnar som Sveriges näst största parti. Samma dag förklarar Centern, som också ökar i samma undersökning, att partiet inte kan tänka sig ett samarbete med SD.

— Vi kommer att lägga fram vår budget och förvissa oss om att alla överens. Om SD väljer att stödja alliansens budget så är det jättebra.

Finns alliansen till nästa val?

— Jag hoppas att det blir så, det är nödvändigt för Sveriges bästa. Jag tror det är nödvändigt med en gemensam alliansbudget.