Näshults IF vill absolut inte trilla ur division 5. Därför var 2-1-segern hemma mot Målilla jätteviktig för de blåvita.

Matchfakta

Näshults IF-Målilla Goif 2-1 (1-0)

Mål, NIF: Erik Källqvist, Viktor Lindgren.

Målil..

Matchfakta

Näshults IF-Målilla Goif 2-1 (1-0)

Mål, NIF: Erik Källqvist, Viktor Lindgren.

Målilla: Andreas Lövgren.

Publik: 50.

– Det är jätteviktigt för oss att inte åka ur med tanke på hur det ser ut i andra föreningar runt om i kommun. Ytterst viktigt att vara kvar för det är det som bidrar till att man kan locka nya spelare, säger tränaren Bobby Nelson.

Med tolv omgångar spelade av säsongen hoppar Näshult upp som nia och är då precis ovanför kvalstrecket. Segern i sig ger ett glapp ned till just Målilla som nu är fem poäng bakom och parkerar som elva. Elfteplatsen innebär direkt degradering och tiondeplatsen ger en återkvalsplats.

– Jag tror egentligen att om vi hade varit vältränade så är jag övertygad om att vi hade varit med i toppen och krigat. Det är jag övertygad om med det materialet som vi har.

Annons

Näshult har blandat fina prestationer med riktiga bottennapp under inledningen av säsongen. Försmädliga målskillnaden på 20-46 vittnar om det...

– Vi har haft lite problem i år. Inte att vi inte har folk i truppen men det har varit lite skador och sjukdomar. I dag har vi 16 man att ställa upp med och när man har 16 spelare kan man skifta och variera vilket är en stor nyckel.

Är det en av förklaringarna till att det har gått lite upp och ned, att ni inte alltid haft det?

– Det är väl en förklaring, sen om man ska spinna vidare på det... Hade denna trupp haft en grym försäsong och alltig så. Det är otroligt bra spelare vi har problemet är att vi har för lite ork och styrka.

Nelson själv gör första året som huvudtränare för NIF. Tanken är att han inte ska spela med hemma mot Målilla blev det ändå dryga kvarten.

– Återigen, när det är lite folk så åker skorna på.

I höst vinner ni fler matcher än vad ni har gjort i vår?

– Nu har vi fått lite mer träning under våren så då blir det garanterat fler segrar i höst.