Alfred Berggren är blott 20 år gammal men redan en rutinerad elitseriespelare. När Team Clan drar igång seriespelet under helgen går Berggren in på sin fjärde säsong i klubben.

Alfred Berggren

Ålder: 20 år.

Klubb: Team Clan

Bor: Nässjö

Favoritmat: Hamburgare

Dold talang:..

Alfred Berggren

Ålder: 20 år.

Klubb: Team Clan

Bor: Nässjö

Favoritmat: Hamburgare

Dold talang: Otroligt duktig på att städa

Tittar helst på: Fotboll

Drömresa: Åka till Liverpool och se på fotboll. Det är drömresan just nu.

Det här gör du om fem år: "Då satsar jag fortfarande hårt på bowlingen och har tagit mig upp till seniorlandslaget, att vara med i truppen i alla fall.

En sak skiljer sig dock från tidigare. År 2017 är Alfred Berggren numera landslagsman i juniorlandslaget.

– Det var en lättnad när jag kom och det är jättekul att det blev till just NM (nordiska mästerskapen) också. Då får jag känna på en annan sorts press och slåss om medaljer. Sen är det som en förberedelseturnering inför JVM nästa år också så det är en viktig tävling, säger han.

Slit som lönat sig

Att få spela i den blågula tröjan är något som Berggren väntat på länge. Fem år närmare bestämt.

– Jag har varit med i bruttotruppen ända sedan jag var 15 år tror jag, men sen har jag alltid kommit precis utanför. Därför har jag lagt ner mycket mer tränig både fysiskt och på bowlingen och det har lönat sig, förklarar han.

Naturligt val

Alfred Berggren är uppvuxen i Västergötland men flyttade till Nässjö för att gå på bowlinggymnasiet. Att det blev just bowling för 20–åringen föll sig ganska naturligt.

Annons

– Vi hade turen hemma att bowlinghallen byggdes 2004 med ett stort hotell och allt i en sån liten by. Då blev det att alla föräldrar ville att man skulle passa på att testa när man var ung. Sen var vi fyra stycken som blev väldigt duktiga rätt så snabbt, säger Berggren och fortsätter:

– Benjamin Jonsson och Emanuel Jonsson har ju spelat i landslaget båda två och Axel Engblom har spelat i elitserien med två olika klubbar.

Hyfsat bra utdelning på en sån liten ort?

– Absolut. Det bor 1200 invånare i Kvänum tror jag och tre stycken har nått landslaget. Det är bra. Vi har pressat varandra till att bli bättre.

Trivs i Nässjö

Vid gymnasieåldern kände Berggren att en flytt var att måste om utvecklingen skulle fortsätta. Då seglade Nässjö och Team Clan direkt upp som huvuddestinationen.

– Axel är tre år äldre än mig och Benjamin ett år äldre och de gick ju redan där och visste hur bra det var i Nässjö. Då kände jag att ska jag utvecklas är det dit jag ska.

Den flytten ångrar han knappast idag. Numera känner sig Berggren som en Nässjöbo.

– Jag har aldrig haft någon hemlängtan i alla fall, säger han.

Hemmapremiär

På tal om hemma. Till helgen väntar seriepremiär mot Alingsås hemma i Nässjö Bowlinghall.

För Team Clans del handlar säsongen om att försöka ta tillbaka guldet från Team Pergamon.

– Vi är ju inte bäst längre, så enkelt är det. Nu är det bara jobba uppåt. Vi vet hur bra vi är, vi har ändå varit i semifinal de fyra senaste åren och slutspel de fem senaste åren, säger Berggren.