Berntholof Carlsson bor tvåhundra meter från fastigheten där branden bröt ut i går kväll i centrala Vetlanda. Han berättar om hur tankarna direkt gick till sitt barnbarn som bor i fastigheten.

— Det är fruktansvärt. Han var hos sina föräldrar när han fick ett samtal om att det brinner i hans hus. Han klarade sig ju med nästan bara vattenskador, men jag tänker på de andra, berättar Berntholof Carlsson.

— Det är så många gånger jag har varit uppe hos mitt barnbarn, jag vet hur mysigt och fint han hade det. Det var hemskt, på bara en liten stund är allt förstört.

Så på lördagens morgon satt han uppe och funderade på vad han kunde göra för de drabbade.

Annons

— Jag vet hur svårt det kan vara att dra igång något själv. Då skrev jag till Lions och frågade om inte de kan starta något, berättar Berntholof Carlsson.

Stratade insamling

Jenny Grosskurth har hand om Lions Club Vetlandas Facebooksida, och när hon såg Berntholofs meddelande drog Lions snabbt igång en insamling.

— Det är väldigt tragiskt det som har hänt, och det är flera familjer drabbade. Givetvis täcker försäkringsbolag mycket, men man får ju inte tillbaka riktigt allt. Det är många som har förlorat allt de hade, berättar Jenny Grosskurth.

Hon menar att insamlingen inte bara handlar om pengar, utan även att visa en gest av medmänsklighet.

— Om vi kan göra en liten skillnad och samla in lite pengar som vi kan fördela är de som drabbats kanske bara tacksamma att se att vi tänker på dem, säger hon.

I skrivande stund har Lions Club Vetlanda fått in nära 4 000 kronor till insamlingen, som man kan bidra till genom Swish på Lions Club Vetlandas Facebooksida eller hemsida.