Annons

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen är en av de nya partibeteckningar som registrerats inför höstens landstingsval i Jönköpings län. Bakom namnet döljer sig en ideell förening i Eksjö med anställda inom sjukvården.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Så många motioner har lämnats in

I snitt lämnas det in runt tolv motioner per år till kommunfullmäktige i Eksjö. Hbtq var ett ämne som berördes i en motion för tre år sedan, om att öka kunskapen inom kommunernas verksamheter. Nyligen lämnades även in ett medborgarförslag in med samma huvudspår.

Partistödet kan höjas - så mycket får partierna

Förslag om att höja det lokala partistödet i Eksjö kommun ska kommunfullmäktige snart fatta beslut om. I år föreslås partierna få sammanlagt 588 000 kronor.

MP stuvar om i toppen

Rikard Salander toppar på nytt Miljöpartiets lista inför valet i höst, samtidigt som hans fru Karin Larsson-Salander flyttats ned. I stället återfinns ett annat välkänt ansikte på valbar plats.

Hall Media satsar på Perspektiv inför valet

Lagom till att valrörelsen sätter igång lanserar Hall Media sitt nya projekt Perspektiv som ska lägga mer fokus på åsiktsmaterial som insändare och debatt. Tanken är att på det sättet lyfta debatten lokalt.
— Varje fråga behöver inte handla om miljöförstöringen, det kan även vara små lokala frågor som är stora på mindre orter. Frågor som är viktiga för våra läsare, säger Kinna Svensson som är ansvarig för projektet.

Ny mandatperiod närmar sig - utredning ska göras

I höst börjar en ny mandatperiod. En tillfällig beredning har tillsatts för att se över vad som behöver förbättras inom organisationen på Eksjö kommun. Två enkäter ska genomföras och möjligheterna att ha fullmäktige på dagtid ska undersökas.

Så här ser centerns vallista ut

Den 5 december i Lundstorps Hembygdsgård fastställde Centerpartiet i Eksjö valsedel till kommunval 2018.

Hon vill bli kommunalråd

Irene Oskarsson är KD:s toppnamn inför valet till kommunfullmäktige. På partiets lista finns kandidater i alla åldrar.

KD:s kommunvalsedel spikad – Laila Norss förblir toppnamn

Laila Norss förblir Kristdemokraternas nummer ett när kommunvalsedeln fastställdes vid partiavdelningens årsmöte.

Hedenberg: Se till att Höglandssjukhuset blir en valfråga

Konsekvensneutralitet var en kort tid ett modeord inom journalistiken på 90-talet. Tanken var att media skulle skildra varje händelse strikt objektivt, utan att väga in sådant som lokala följder för en ort och dess invånare.

Jubileumsshow i Olsbergs Arena med flera hundra dansare

Eksjö dansfest firar 25 år med en dansspäckad helg 5-6 maj. Förberedelserna är i full gång och på söndagen träffades gruppledare för att fila på dansstegen.

De är vinnare på Nässjös idrottsgala

Under lördagen hölls Nässjö idrottsgala för första gången och lockade över 200 gäster till kulturhuset Pigalle.
– Det är en härlig stämning och jättetrevlig kväll. Jag är så glad att vi kunnat göra detta, säger Malin Hellsund, initiativtagare till galan under festligheterna.

Nytt vatten och avlopp till Skidstugan

Det blir bidrag till Eksjö SOK för att kunna få kommunalt vatten och avlopp till Skidstugan. Ett bidrag från samhällsbyggnadssektorn på omkring 600 000 kronor har beviljats.

Många lockas ut på isarna – räddningstjänsten: ”Ha sunt förnuft”

Isarna fascinerar många i vårsolen – men det gäller att vara försiktig på isarna i länet, uppmanar räddningstjänsten.
– Det kan vara lurigt, man får inte underskatta det, säger Tommy Fors, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

Anebybor cyklade till förmån för Barncancerfonden

Aneby Gymförening startade lördagen med ett tvåtimmars spinningpass, till förmån för Barncancerfonden. Det var fullt ös, med korta pauser varje halvtimme.

Maria Bernhardsson hade aldrig kunnat drömma om utmärkelsen - blev årets Nässjöbo 2017

Det kom som en riktig överraskning. Under Nässjö-Flickornas årsmöte och 75-årsjubileum utsågs Maria Bernhardsson till årets Nässjöbo.

Fler äldre får klara sig själva: ”Bördan på den enskilde blir större i framtiden”

Äldre människor kommer i framtiden i allt högre utsträckning få klara sig själva. Det menar politikern Sven-Olov Lindahl (L) är förklaringen till höstens hjälpmedelsmässa i Eksjö.

Här kryllar väggarna av minnen: ”Jag vill ge dem liv”

Väggarna i det gamla vattentornet i Eksjö är fulla av liv. I alla fall minnen av det. Nu hoppas arkitekt Pål Dunér kunna forska i vilka människorna var som ligger bakom det över hundra år gamla klottret.
Artikel 2 av 18
Så många motioner har lämnats in
Tillbaka till startsidan