Singelolyckan inträffade på riksväg 32 i södergående riktning strax före klockan 07 på torsdagsmorgonen och innebar att det blev trafikstörningar i omkring en halvtimme, uppger räddningstjänsten.

En bilist hade av oklar anledning kört in i vägens vajerräcke. Föraren klarade sig utan skador, men fick ändå följa med ambulans till sjukhus för kontroll. Det framgår även på polisens hemsida, att en av förarna som var en kvinna i 35-årsåldern, fick en ordningsbot på plats.

– Men det ska inte ha handlat om några fysiska skador, säger Monica Bergström, presstalesperson för polisen i region Öst.

Bilen behövde bärgas från platsen och i samband med det arbetet uppstod vissa trafikstörningar.

– Bilen var rätt så illa tilltyglad, särskilt på den vänstra sidan, säger Bertil Fång, insatsledare på räddningstjänsten i Tranås.

Efter omkring 30-45 minuter kunde trafiken åter igen flyta på som vanligt på riksväg 32.

Senare under torsdagsförmiddagen inträffade ytterligare en olycka på riksväg 32, där en lastbil körde in i en bro på grund av att en entreprenadmaskin var för hög på släpet. Olyckan skedde i höjd med Ränneslätt i Eksjö.

– Det blev endast en liten skada på bron men ingenting hände med lastbilen eller personen i fordonet, säger räddningstjänsten.

Trafiken var under denna situation delvis begränsad men aldrig helt avstängd.

Annons