Är du på plats? Vet du mer?
Tipsa

Attacken, som inträffade klockan 16.40 lokal tid, skedde i en av Melbournes mest trafikerade korsningar, där en bil körde in i en folksamling.

Ett 20-tal personer skadades i attacken, och bland dem finns ett litet barn som förts till sjukhus med allvarliga huvudskador, skriver Sydney Morning Herald.

– Jag hörde något, och när jag vände mig om såg jag flera kroppar som låg på marken. Jag såg en bil som plöjde genom folkmassan, berättar ögonvittnet Chris Gath, som pratat med Sydney Morning Herald.

Annons

Ett större område har spärrats av och enligt uppgifter från platsen försöker polisen mota tillbaka de som samlats vid olycksplatsen.

Två personer gripna

Polisen har gripit två män, varav den ene är chauffören av bilen. Den andre mannen greps efter att han sågs filma händelsen, men enligt polisen tror man inte att de bägge männen känner varandra.

Vid niotiden uppgav australiska polisen att påkörningen var en medveten handling, skriver TT.

– Vi tror, baserat på vad vi har sett, att vet här var en avsiktlig handling. Motiven är oklara, säger Russell Barrett på polisen i delstaten Victoria vid en presskonferens.

Enligt The Guardian, som rapporterar från polisens presskonferens, uppger polisen att det inte finns någonting som tyder på att det skulle handla om ett terrordåd.