Under drygt ett år har förbipasserande utmed E4 vid A6-området kunnat se hur byggnationen av den nya bilanläggningen tagit form. Glasfasaden och det sex meter höga Mercedes-märket på taket går inte att missa. Och det handlar om två anläggningar då Hedin Bil också satsat på ett ny transport- och lastbilscenter med service och försäljning av både transportbilar och tunga lastbilar.

Fakta: Har 55 bilanläggningar

Hedin Bil är ett av de största bilföretagen i Sverige med 55 bilanläggningar. Bolaget oms..

Fakta: Har 55 bilanläggningar

Hedin Bil är ett av de största bilföretagen i Sverige med 55 bilanläggningar. Bolaget omsätter ungefär 11 miljarder kronor med alla dotterbolag.

Hedin Bil säljer totalt över 25 varumärken, i Jönköping är det åtta, bland annat Mercedes Benz, Kia, Jeep och Jaguar.

Anders Hedin som tillsammans med sin pappa startade Bilföretaget 1985 i Borås var också väldigt nöjd.

Fyra fotbollsplaner

— Det handlar om totalt 23 000 kvadratmeter (nästan fyra fotbollsplaner) och det är vår största anläggning. Jönköping har ett perfekt geografiskt läge med ett växande näringsliv och besöksantal. Det är några av anledningarna till att vi valde att satsa även här, sade Anders Hedin i sitt invigningstal.

Annons

Flera dotterbolag är i dag dock mer inriktade på näthandel då spekulanten kan sitta i soffan och beställa en bil.

— Men jag tror fortfarande på att bilanläggningarna har en viktig roll dit kunderna kan komma och syna bilarna och få ett personligt möte med säljarna.

Erik Fagersson, som även är företagschef i Småland berättar att flytten från gamla anläggningen på Ljungarum till den nya har inneburit nyanställningar.

Nyanställningar

— Vi har gått från 60 till 80 anställda på tre månader inför invigningen. Vi har anställt allt från säljare, mekaniker till marknadsförare, säger han.

På sikt kan det också bli ännu fler. Målet är att utöka försäljningen och planen är en fördubbling jämfört med tidigare. 5000 bilar är ett mål och det gäller då både nya och begagnade bilar.

— Bilmarknaden förändras hela tiden. Vi har ett varierat utbud och modeller som också är på väg in i framtiden med ökad digitalisering i tekniken. Det gäller att ha det som passar så många som möjligt, säger Erik Fagersson.