Den amerikanske countryartisten Doug Seegers är tillbaka i Sverige för en ny julturné, Give it away Christmas. Han turnerar för Erikshjälpen och överskottet går till gatubarn i Uganda.

Inför konserten i Hults kyrka säljs biljetter på nätet och på Erikshjälpen i Eksjö. För butiken vid Abborraviksrondellen är försäljningen ett sätt att locka nya besökare.

– Vi kan locka in kunder som kanske inte har varit i butiken tidigare. De kommer för att hämta sina biljetter och så passar de på att köpa något eller ta en fika, säger Jessica Politis, butikschef för Erikshjälpen i Eksjö.

Intresset för biljetter till julkonserten har varit mycket stort.

– Det är jättestor åtgång. Jag har precis fått in 30 biljetter till. Vi började sälja i förra veckan och har redan sålt slut på 100 biljetter. De ringer in och frågar: har ni fler biljetter?

Intresset har varit stort för biljetter till Doug Seegers konsert, säger Jessica Politis som är butikschef för Erikshjälpen i Eksjö.
Foto: Johan Fingal

Eget hem

Under det senaste året har Doug Seegers spelat in ny musik för ett kommande album. Han har också köpt ett hus, hans första egna bostad, i ett naturskönt område utanför Nashville.

– Det är en stor dröm som har gått i uppfyllelse, säger Doug Seegers i ett pressmeddelande inför turnén.

Sångaren vet hur det känns att vara hemlös. När han upptäcktes av Jill Johnson i tv-programmet "Jills veranda" 2014 bodde han på gatan och försörjde sig som gatumusiker.

Numera är han ambassadör för Erikshjälpen och han blev djupt rörd av mötet med gatubarnen i Uganda.

Annons

– Tillsammans med Erikshjälpen har jag besökt Uganda och arbetet som hjälper barn att rehabiliteras och återförenas med sina familjer. Det är ett viktigt arbete och behoven är stora, så jag vill vara med och stötta det arbetet, säger han.

Doug Seegers spelar i Hults kyrka torsdagen den 22 november.