Under lördagen pågår en rad olika aktiviteter i Eksjö. Kommunen bjuder, för femte året i rad, in alla invånare till Möt din kommun samtidigt som räddningstjänsten öppnar dörrarna till Blåljusdagen.

Vid brandstationen finns möjlighet att träffa personal och fordon från ambulans och räddningstjänst. Den som vågar får också möjlighet att testa på att åka skylift, brandbil och använda brandslangen. På plats kommer även en blodbuss att finnas där den som är intresserad kan registrera sig som blodgivare.

Ett stenkast därifrån, på en del av parkeringen till Hotellträdgården, bjuder kommunen in till informationsträff. Där kommer kommunala verksamheter att svara på frågor och informera om vad som är på gång.

I ett av tälten kommer stadsbiblioteket att dela ut minipixiböcker och ha ett barnboks-bytarbord. Där får barn möjligheten att ta en bok hemifrån och byta till en ny som de vill läsa.

Även det årliga ankracet, som arrangeras av Lions club, kommer att gå av stapeln under lördagen med start vid Museigården och målgång vid brandstationen.