Pontus Blomberg gjorde sin första A–landskamp när Finland var på besök i Sapa arena. Blomberg stod för en stabil och homogen insats.

Matchfakta

Sverige–Finland 9–1 (4–0)

Mål, Sverige: Christoffer Fagerström 3, Christoffer Edlun..

Matchfakta

Sverige–Finland 9–1 (4–0)

Mål, Sverige: Christoffer Fagerström 3, Christoffer Edlund 2, Jesper Eriksson, Daniel Berlin, Johan Löfstedt, David Pizzoni Elfving.

Finland: Tuomas Määttä.

Publik: 376.

– Jag tycker att det gick bra, och jag tycker att jag är med och driver på spelet så gott jag kan. Jag försöker sätta igång bollen. Det var inget extraordinärt från min sida men det behövde jag inte heller göra, kommenterar Pontus Blomberg efter slutsignalen.

Sverige var mycket bättre än Finland, hade 4–0 i halvtid och vann till slut med klara 9–1.

– Finland kanske inte var i bästa slag, men å andra sidan så spelar vi väldigt bra med ett högt bolltempo. Det här spelet passar mig och det var väldigt kul att få vara med och spela, säger Pontus Blomberg, och fortsätter:

– Speciellt att få debutera hemma i Vetlanda, framför allt för att familj och flickvän kunde vara här och titta på matchen. Det betyder lika mycket för dem som för mig.

VBK–produkten Christoffer Edlund stod för Sveriges två första mål.

Annons

– Framför allt första halvlek är väldigt bra från vår sida. Det var bra fart och mycket passningar. Det dör lite i andra halvlek, säger Christoffer Edlund.

Edlund tillhör Sandvikens AIK och är en rutinerad landslagsspelare.

– En skön start på matchen för mig. Visst önskar man lite mer ibland men deras målvakt gör fina räddningar, berättar Christoffer Edlund och fortsätter:

– Jag känner mig rapp i skridskoåkningen, vi har tränat på bra i Sandviken och jag tycker att jag ligger bra i fas. En bit ifrån toppformen men det är så det ska vara den här tiden på året.

Christoffer Fagerström stod för tre av Sveriges mål och Sverige gick upp till 7–0 innan Finland tilläts reducera.

VBK:s Johan Löfstedt fick en smäll i den andra halvleken och fick avsluta matchen lindad runt knäet/benet.

Edlund gjorde som sagt två mål, Löfstedt svarade för ett mål, medan Pontus Blomberg stod för en passningspoäng.

Redan på söndag möts Sverige och Finland igen och även då går matchen i Vetlanda.