En person som hört av sig till tidningen har skickat med ett sms från avsändaren "Info-SMS" där det står att du kan delta i Icas kundnöjdhetsenkät och vinna ett presentkort på 250 kronor.

Ica står inte bakom undersökningen och utskicket.

– Vi avråder starkt från att klicka på en sådan länk. Vi skickar aldrig ut sms om att du kan vinna presentkort, säger Emelie Ericson, pressansvarig på Ica.

Om Ica anordnar en tävling med priser är policyn att det ska annonseras via de egna reklambladen, tidningen Buffé eller på hemsidan ica.se.

Vid en första anblick kan det verka som om erbjudandet faktiskt kommer från Ica.
Foto: Skärmdump

Bluff-sms i ett känt företags namn har ofta visat sig vara försök till bedrägerier. Vid ett klick på länken är det inte ovanligt att kunden ombeds att lämna ut sina kortuppgifter. Ica rekommenderar att den person som svarat på en sådan undersökning och har lämnat ut känsliga uppgifter ser till att både kontakta sin bank och polisen.

Det är oklart hur många personer som kan ha utsatts för bluff-sms i Icas namn.

– Det är ju främst kunden som blir drabbad och sedan hör de av sig till oss. Men eftersom långt från alla som fått sms-utskicken hör av sig till oss så har vi ingen fullständig bild över hur omfattande det här är, säger Emelie Ericson.