”Vi bryr oss”-priset är sedan länge en institution på den psykiatriska kliniken. Personalen nominerar kandidater till utmärkelsen och den årliga pristagaren utses genom en omröstning på kliniken. Bland dem som tidigare prisats finns bland andra Anneli Huhtimo, Bo Persson, Cecilia Janback, Marietta Petri och Camilla Ringborg Johansson.

Annons

— Jag är jätteglad för utmärkelsen. Det är en bekräftelse på att man gör något rätt, vilket är värdefullt även när man sitter på en chefsstol, sa Bo-Kenneth Knutsson, då han på torsdagen hyllades vid Höglandspsykiatrins klinikmöte i sjukhusaulan.

Som vi nyligen berättat var Bo-Kenneth Knutsson en av de hetaste kandidaterna till att bli Årets chef i Sverige. Han föll i den sista gallringen, då fem kandidater återstod. Afram Chamoun, vd för Familjehem i fokus, Ann Hellenius, cio på Bankgirot, och Elisabeth Wennström, operativ direktör på Manpower, blev till slut juryns tre finalistval till den stora Chefgalan i mars.

Bo-Kenneth Knutsson blir ända inte utan pris detta år. Han får alltså Höglandspsykiatrins prestigefyllda ”Vi bryr oss”-utmärkelse med motiveringen att han är en stark drivkraft i arbetet för att psykiatriska kliniken ska vara en fortsatt fungerande enhet som ska ge god och jämlik vård.

— Det här en av stabilaste och mest läkartäta kliniker vi har i landet, så det pris Knutte nu får är välförtjänt, sa chefsöverläkare Per Algot Thorslund i sitt hyllningstal till pristagaren.