Regnet hänger i luften men har inte hindrat alla de som kommit för att besöka höstfesten i Bodafors. På torget välkomnas besökarna av musik från Bodafors Musikkår och därefter kommer radiopolisen Ingemar "Ingo" Eriksson upp på scen för att hålla sitt öppningstal. Runt om torget står ett flertal knallar, vi Emåkyrkans står Karin Evenholm.

— Här har vi både hemgjort och hemodlat. Vi har varit med de senaste åren men det är ganska nytt att vi har med hantverk, det är fint hantverk som folk har skänkt.

Mycket för barnen

Annons

Bakom scenen börjar hoppborgarna ta form och så snart de är klara är barnen i dem och hoppar och klättrar. Intill blåser man upp ballonger inför ballongsläppet. På ballongerna får barnen skriva sitt namn och ett telefonnummer så att den som sedan hittar den kan berätta hur långt den kommit.

— Förra året kom de ända till Linköping och Norrköping. I år hoppas vi de kommer söderut.

Lite längre bort har Annette Perssons barnbarn precis fått varsin klubba att smaka på medan de går runt bland aktiviteterna.

— Jag är från Nässjö men har jobbat här i Bodafors. Vi är barnvakt i dag och det var hoppborg och häst och vagn här så vi tog med barnen.

Bra stämning

Dagen fortsatte med mer musik, humorshow från Femtinge teater och Bodaforsloppet senare under eftermiddagen. Frågar man Susann Larsson om varför man deltar i Bodaforsdagen varje år får man ett enkelt svar.

— Stämningen.