Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna. Enligt polisen var det förbipasserande som såg rök och eld från fastigheten och larmade SOS.

Larmet om branden kom in klockan 17.58, och när räddningstjänsten kom fram var rökutvecklingen från byggnaden kraftig. Branden, som enligt polisen pågick i ett begränsat utrymme i den drabbade lägenheten, kunde dock snabbt släckas med hjälp av rökdykare och fastigheten kunde sedan ventileras av räddningstjänsten. Polisen uppgav redan klockan 18.17 att branden var släckt.

Kvinna till sjukhus

43 personer är skrivna på adressen, och alla som var hemma fick lämna byggnaden med hjälp av polis och räddningstjänst. De boende uppmanades att bege sig till Stoerydsskolans gymnastiksal för att registrera sig. Enligt uppgifter från platsen fick de boende klartecken att återvända till sina bostäder vid 22-tiden. Enligt polisen finns det inga uppgifter om att någon saknas eller inte har hört av sig efter branden.

Det fanns först inga rapporter om några allvarliga personskador. Vid 19-tiden kunde polisen dock meddela att en kvinna hade förts till sjukhus med oklara skador.

– Vad jag förstår vistades hon på en annan plats i huset. Jag har inga uppgifter om vilken typ av skador hon har, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på Jönköpingspolisen.

Misstänkt mordbrand

Det är ännu oklart varför det började brinna, men polisen har upprättat en anmälan om mordbrand. En granne berättar för tidningen att hon kände lukten av bensin, och en annan granne berättar att en explosion hördes i samband med branden. De har spärrat av det område där branden utbröt, och kommer att utföra en teknisk undersökning.

– Det rör sig om, vad jag kan se nu, en lägenhet i huset där det har brunnit. Jag vet inte riktigt var i bostaden, men det är ett begränsat utrymme, säger Fredrik Kliman.

Man skäligen misstänkt

En man hämtades under kvällen in till förhör som skäligen misstänkt för mordbranden.

– Det är en man som är skäligen misstänkt för det här brottet. Det är inte den lägsta misstankegraden utan snäppet över, men det är inte heller den starkaste misstankegraden, säger Fredrik Kliman.

– Det innebär egentligen att det finns konkreta, objektivt underbyggda omständigheter som gör att man med viss styrka kan tro att han har begått gärningen, förklarar Fredrik Kliman.

Att mannen är skäligen misstänkt innebär att polisen har vissa tvångsåtgärder till sitt förfogande. Vid 20.30-tiden hade mannen börjat förhöras, men han var inte gripen.

Senare under tisdagskvällen hade en person anhållits av åklagare. Det är dock fortfarande oklart om det är samma person som tidigare under kvällen hämtats för förhör.