Den 18-årige Nässjökillen Erik Brännström är kontrakterad av NHL-klubben Vegas Golden Knights, men om han avslutar den här säsongen i deras organisation är ännu oklart.

Men nu ser det ut som om backen kan få fortsätta att spela SM-slutspel med HV:s J20-lag.

Till tidningen Las Vegas Review-Journal säger nämligen Golden Knights assisterande general manager Kelly McCrimmon att Erik Brännström kan bli kvar i Sverige säsongen ut. Något som JKPG News också har rapporterat om.

– Erik kommer att ha möjligheter i Sverige. Han kan spela med sitt juniorlag och hjälpa dem i sitt slutspel. Han är också en kandidat till att vara med det svenska landslaget inför VM och det vore en stor ära. Ur en utvecklingssynpunkt skulle det vara en väldigt värdefull erfarenhet, säger McCrimmon till Las Vegas Review-Journal.

HV71 J20 gick vidare till SM-kvartsfinal efter att ha vunnit det andra åttondelsfinalmötet mot Leksand i fredags med 6–2. Erik Brännström gjorde ett mål i den matchen.

På måndagen blev det klart att HV71 kommer att möta Frölunda i en kvartsfinalserie som avgörs i bäst av tre matcher. Den första matchen spelas i Göteborg på onsdag och den andra och en eventuell tredje match spelas i Jönköping på fredag och eventuellt lördag.