Den kanadensiska tv-kanalen TSN:s hockeyguru Bob McKenzie gör varje år en draftranking.

Den mångårige NHL-experten undersöker varje säsong bland klubbarnas scouter, även om de får vara anonyma, vilka spelare som troligast går och hur högt i draften.

Därför brukar McKenzies lista räknas som mer pålitliga än andra inför draften varje år.

Inför sommarens draft finns Nässjökillen Erik Brännström med. Enligt NHL-experten kommer Brännström att gå i andrarundan som nummer 45 totalt.

Annons

– Så klart kul att vara med på hans lista. Samtidigt är det många rykten som kommer och ibland är man högre och ibland är man lägre. Men han (McKenzie) kan ju verkligen sina saker, så det känns självklart kul att vara med där. Det är ett plus i kanten och det visar väl att man har gjort något bra, säger NHC-produkten.

Att Erik Brännström kommer att gå i NHL-draften till sommaren verkar alla vara överrens om. Frågan är i vilken runda? Tidningen frågade 17-åringen om han tycker det spelar någon roll om man går i första- andra- eller tredjerundan?

– Så länge jag blir draftad så känner jag att det viktigaste är att komma till en bra organisation. Sen hade det självklart varit kul att först bli draftad och sedan självklart i så fall att gå så högt som möjligt.

Hockeylivet leker annars för Nässjökillen. Istiden är riklig i HV71 och tillsammans med Andreas Borgman har han utgjort ett stabilt backpar i SHL-klubben under de senaste matcherna.

– Det fungerar bra, han är lätt att spela med och vi hittar varandra bra. Det är roligt att få spela med honom och vi har fått mycket förtroende. Han är inte heller så gammal så det känns riktigt bra.

HV71 parkerar just nu som trea i SHL. Laget har naturligtvis för avsikt att åter vara med och slåss om SM-guldet. Det är något Brännström tycker att Jönköpingsklubben har kapacitet för att göra.

– Jo, men det känner jag. Vi har riktigt starka forwards och väldigt bra toppar, så det känner jag att vi har.