Idén att göra något gemensamt har funnits länge.

Men i år har det blivit av och kallas för bröllopsveckor.

På Kvarnkulla trädgård har man skapat ett bröllopsrum, där blivande brudpar (och naturligtvis även andra) kan gå runt och titta på olika bordsdekorationer, buketter och bröllopsklänningar.

Dessutom finns det en fotoutställning med tema bröllop.

Visa all kompetens

– Tanken var att göra något roligt tillsammans. Samtidigt vill vi visa all den kompetens som finns samlad på en ganska liten plats. Alla finns här inom 800 meter, säger Ida Segersson.

Hon är fotografen i gänget, med bröllop som specialitet. För henne är det en hektisk period just nu. Att gifta sig i Ydres kyrkor är populärt och många av bröllopsparen är långväga ifrån.

– Jag är nog bokad på tio bröllop i sommar, berättar Ida.

Bröllopsveckorna inleddes alltså med en inspirationskväll. Via Facebook och Instagram hade man lockat intresserade till kvällen.

Annons

Ett 25-tal personer (majoritet tjejer) fanns på plats för att få råd och tips inför den stora dagen.

Gifter sig i augusti

Som exempelvis Alexandra Sterne och Markus Westerberg. Den femte augusti ska de gifta sig på Torpa kyrka. Alexandra är uppvuxen i Ydre, men bor numera tillsammans med Markus i Linköping.

– Det här är ett bra sätt för oss att komma i rätt stämning. Annars är väl det mesta runt bröllopet bestämt. Möjligtvis hoppas vi kunna få lite bra tips kring dukningen, förklarar de och stannar till vid ett av borden.

De 25 som kommit fick bland annat se oljka håruppsättningar, sminkning och brudbuketter. Ida Segersson avslöjade vad som gör en bra bröllopsbild (att brudparet tittar på varandra, närvaro och känsla).

Återkommande?

Dessutom framförde Amanda Nilsson och Martin Axelsson ett par "bröllopssånger". Under kvällen blev det även visning av trädgården och festlogen, med plats för 150 sittande gäster.

Tanken att arrangera bröllopsveckor har alltså funnits länge. Kan det bli en fortsättning?

– Förhoppningsvis blir det ett återkommande evenemang, säger Ann-Cathrine Nilsson på Kvarnkulla trädgård.