Förra veckan skrev tidningen om att busslinjen mellan Värne och Eksjö snart försvinner. I en Facebookgrupp för Höreda och Mellbys landsbygd har många diskuterat indragningen av buss 356.

Cathrine Jansson, boende i Värne och aktiv i hembygdsföreningen, berättar att hon, som många andra, fick informationen via anslagstavlan vid busshållplatsen, att hållplatsen ska försvinna permanent.

— Vi fick ingen information innan, det finns en avsaknad av kommunikation till boende som berörs av nedläggningen. Detta trots att länstrafiken och kommunen har diskuterat ett halvår tillbaka. Det hade varit lämpligt att kommunicera detta exempelvis till samhällsföreningen och vi hade kanske kunnat vara delaktiga på något sätt, säger hon.

Haft bra samtal

Annons

På torsdag kväll har Mellby hembygdsförning/samhällsförening bjudit in till ett informationsmöte i hembygdsgården i Värne. De har även bjudit in Mikael Wärnbring, tidigare Klaesson, samhällsbyggnadschef, Bengt-Olov Södergren, skolchef samt Erik Andersson trafikutvecklare på Jönköpings länstrafik.

— Jag har haft bra samtal när jag har pratat med JLT och Eksjö kommun. Men det märks att JLT och Eksjö kommuns versioner inte är synkade med varandra. Det märks också när kommuns skolskjuts börjar gälla från och med idag, 11 december, men JLT kör sin trafik till den 23 december, säger Jansson.

En dialog

Syftet med kvällen menar Cathrine Jansson är att ha en konstruktiv diskussionskväll.

— Vi vill diskutera fortsatt kollektivtrafik i någon form, gärna med befintlig skolskjuts där resenärer borde kunna få åka med i mån av plats. Sedan finns det oklarheter i vilka tider skolskjutsen går och om gymnasielever kan åka med. Vi tycker inte att det får gå till så här, men beslut är redan tagna. Vi vill ha en dialog med alla berörda, säger hon och fortsätter:

— Vi hoppas att så många som möjligt kommer på torsdag. Gärna alla berörda i Höreda och Mellby socken som bor längs den här busslinjen.

Cathrine Jansson och Kenth Jansson kommer att vara mötesledare och se till att det blir en konstruktiv dialog.

LÄS MER: Snart försvinner busslinjen i Värne