I totalt 11 år har Miriam Markusson Berg arbetat i kommunen med olika befattningar. Först började hon som biträdande vård och omsorgschef för att sedan bli utvecklingschef en kortare tid. Men de senaste sju åren har hon varit socialchef.

– Jag har känt en tid nu att det är dags för mig att anta nya utmaningar, det ligger i min personlighet. Men jag trivs och har trivts väldigt bra under de här åren. Jag har fått möjlighet att utvecklas.

Annons

I Sävsjö kommun blir Miriam Markusson Berg ny socialchef där hon kommer att ansvara för en egen förvaltning och nämnd.

– Uppdraget är ungefär detsamma, men man har fokus på olika saker.

Hon ser tillbaka på tiden som en positiv resa där hon och medarbetarna har byggt en god grund, ett system för hur man ska leda.

– Det är en delaktighet från chefer och medarbetare. När jag nu lämnar detta så är jag stolt över vad vi har åstadkommit. Att få vara med och jobba övergripande och på så vis få ihop helheten är stimulerande.

– Jag tycker att det finns en öppenhet, ett engagemang och vilja att utveckla verksamheterna. Att nu lämna Aneby är en sorglig process, men det kommer att bli bra. Det är dags för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan.

Fram till dess att en ny socialchef har rekryterats kommer tidigare socialchefen Per-Magnus Svensson att gå in under överlappningsperioden.