Det var på EY Entrepreneur of the years final för region Östra, som genomfördes i Växjö, som det avslöjades att Carin Magg får utmärkelsen Årets kvinnliga stjärnskott.

Fakta: Motivering till priset

Entreprenören har genom noggrannhet, genuin kompetens och fingertoppkänsla för vad som blir..

Fakta: Motivering till priset

Entreprenören har genom noggrannhet, genuin kompetens och fingertoppkänsla för vad som blir en lyckosam slutprodukt, bara på några få år lyckats bygga upp en verksamhet som idag är en av de största i Sverige inom sitt segment. Marknaden analyseras och produkten skräddarsys och ska trovärdigt säljas in till både kund och användare. Entreprenören är själva beviset för att ett stjärnskott inte behöver vara nyutexaminerad. Vi är många som skulle behöva gå i hennes skola!

— Jag blev överraskad, det blev jag verkligen. Men samtidigt var det otroligt roligt, kommenterar Carin Magg på telefon.

Annons

— Det är ett erkännande för den verksamhet som vi har på TUC, att den är betydelsefull. När man sitter där och de börjar läsa motiveringen så kan man inte riktigt fatta att det är mig det handlar om. När jag sedan insåg att det var det så kände jag en stolthet och bekräftelse.

”Vasst finalfält”

Huvudpriset som Entrepreneur of the year fick Niclas Jonsson, Ruda, från företaget Böta Kvarn Bränslepellets.

— Likt föregående år ställde vi ett vasst finalfält på banan. Vi har en otroligt stark tradition av entreprenörskap här i östra Sverige och jag tycker att samtliga finalister för den vidare i allra högsta grad. Våra vinnare kommer ge de andra regionvinnarna en tuff match i den nationella finalen. Det blir inte lätt att slå fyra smålänningar i företagsamhet, säger David Barmé, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Östra, i ett pressmeddelande.

Nationell final väntar

Finalister från tio tillväxtföretag hade sedan tidigare valts ut bland nomineringarna och vinnarna i respektive pris i regionsfinalen går vidare till den nationella finalen i januari 2018 i Stockholm. Däribland Carin Magg från Tranås.

Vinnaren där tävlar internationellt i Monte Carlo nästa år.

— Det är otroligt, samtidigt väldigt roligt. I den här miljön så träffar man så många intressanta personer som är entreprenörer. Det är en väldigt gynnande miljö. Det känns roligt att komma till stadshuset i Stockholm i januari.