Årets upplaga av Sävsjö Celebration blir en riktig rockkväll.

På onsdagen avslöjade festivalkommittén att Backyard babies, Narnia och Rexoria är klara för den 19 augusti.

— Det har varit lite gnäll över att vi inte har haft så mycket hårdrock tidigare år, så då kände vi att nu tar vi i ordentligt och bokar de tre hetaste rockbanden i Småland just nu, säger Håkan Waxegård på Sävsjö Celebration.

Under förra årets Sävsjö Celebration gjorde Dregen en bejublad spelning tillsammans med Love Antell och Anders ”Moneybrother” Wendin.

Och med två spelningar tillsammans med Guns n' Roses, i Köpenhamn den 27 juni och i Stockholm den 29 juni, är Backyard babies högaktuella inom rockvärlden just nu.

Annons

— Att vi har kunnat boka Backyard babies till Celebration känns riktigt bra, säger Håkan Waxegård.

Favorit i repris

Jönköpingsbandet Narnia är en favorit i repris från förra året. Då var de finalakten under den kristna endagsfestivalen Hope Night, som invigde hela Sävsjö Celebration.

Narnia är precis hemkomna efter en lyckad turné i Sydamerika, och under sommaren kommer de att synas på flera svenska festivalscener, bland annat på Sabaton Open Air, Skogsröjet, GF Festival och, förstås, Sävsjö Celebration.

Nu kvarstår bara att se om de lyckas locka lika hängivna fans till Sävsjö den här gången som de gjorde förra året, då vissa åkte hela vägen från Finland bara för att se hårdrocksbandet live.

”Sensationellt bra”

Trots att Stockarydsbandet Rexoria inte har lika många år på nacken, bandet hade sin allra första spelning i maj 2016, så är de riktigt heta i på rockscenen, inte minst efter vårens Europaturné med band som Bloodhound, Crystal Viper och Thobbe Englund, tidigare gitarrist i Sabaton.

— Rexoria kanske inte är den mest sensationella bokningen, men de är sensationellt bra, konstaterar Håkan Waxegård.