Det har hettat till ordentligt i Facebookflödet på Smålands Dagblad. En länk till Miljöpartiets insändare publicerades, samtidigt som frågan ställdes till läsarna om vilken framtid de vill se för byggnaden. Skola, är svaret som de flesta ger.

”Skönt att se att folk fortfarande engagerar sig i frågan. Det var tydligt vid förra omgången, kanske än tydligare denna!! Gör om gör rätt, någon form av utbildningsverksamhet är idealet för denna "Centralskola" som funnits så länge! Visionerna nu politiker! Visa Nässjöborna att Ni kan göra det möjligt!” Det skriver en kvinna som är lite mer mångordig än de som bara skriver ”skola” eller ”högstadieskola”.

Vill se politiker ta ansvar

”Var ett stort jävla skämt att stänga från början!!. Man skulle spara pengar och få bort elever från droger. Som vi ser nu har ni gjort det mycket värre för barnen😡😡” Det anser en annan kvinna.

Ytterligare en skriver ”Finns bara ett alternativ återställ till högstadiet! Vi vill absolut inte ha våra barn på Brinellskolan”. En man anser att det var ett stort misstag att stänga skolan, och att ”Politikerna som drog igång detta borde ta sitt ansvar!”

Skola före ny stadsdel

En annan man muttrar om klåfingriga kommunalpolitiker, och pekar på att byggnaden byggdes för att vara skola. En kvinna vill dela ut en skämskudde till beslutsfattarna. En man vill hellre lägga pengar på en renovering av skolan än att planera för en ny stadsdel.

Annons

Så här skriver en man ”Ingen kunde nog drömma om att Centralskolan skulle bli ett politiskt slagträ... tycker det är synd att man inte tänker mer långsiktigt i kommunen än en mandatperiod... trots allt stöd så gick det inte rädda Centralskolans högstadie förra gången... politikerna körde helt enkelt över oss... kan ju inte vrida tillbaka klockan men hoppas verkligen på att det kommer fortsätta som skola och inte bostäder som vissa drömt om i över 30 år...”

Vill skapa aktivitetshus med replokaler

En kvinna vill att det blir skola i huset igen, eller någon form av ungdomsverksamhet. Allaktivitetshus för ungdomar vill en annan kvinna se, och en man har liknande tankegångar. ”Ungdomsgård. Replokaler och ett jävla röj för oss som vill ös i denna staden för en gång skull.”

Slutligen, en kvinna tycker att det viktigaste är att huset bevaras, inte vad det används till.