Inte bara en hel rad med nya, rena mopeder och motorcyklar. Utan det andra, det charmigt slitna, det var det som skapade stämningen när Conny Larsson i helgen arrangerade en mopedutställning.

Det var andra året i rad som Conny Larsson och Jan-Erik Pedersen arrangerade moped- och motorcykelutställningen. Drygt 50 ekipage deltog, en siffra som är likstämmig med fjolårets utställning.

– En av de bästa sakerna är att träffa de glada, positiva människor, de eldsjälar, som sitter på mycket kunskap om maskiner och motorer. Det finns många äldre som sitter inne på mycket erfarenhet, säger Conny Larsson.

Prisade höjdpunkter

– Höjdpunkten var en gammal Harley Davidsson från 1945, som stått under försäljning under många år. Det är nostalgin som är trevlig. När jag bedömer vill jag också gå på det slitna. Det lite skitiga och sådär, det kan vara väldigt charmigt, förklarar Conny Larsson.

Det är något han menar skiljer sig från andra utställningar.

– På många träffar kan det tyvärr vara det blankaste och dyraste som vinner priserna. Det försöker vi ändra på lite grann.

Totalt delades 15 olika priser ut. Bland annat vann Björn Axelsson pris för bästa bruksskick med sin patinerade Husqvarna. Bertil "Åsa-Nisse" Högemo vann pris för sitt trehjuliga hembygge med delar från både moped, bil, gräsklippare och motorsåg.

Relaterat: Veteraner ska rulla in på Lilla torg