Dimoda, som är en av Skandinaviens största återförsäljare inom heminredning och lifestyle, öppnade i Jönköping city för åtta år sedan. De har butiker i 14 svenska städer och en e-handel sedan några år tillbaka. Nu ser framtiden i Jönköping oviss ut eftersom de behöver lämna sina nuvarande lokaler den sista augusti i år.

— Det beror på att H&M Home ska flytta in i huset och då hamnar vi i kläm, de tar alla yta och därför har vi inte fått vårt hyreskontrakt förlängt. Jag förstår ju fastighetsägaren förstås, det har länge bara varit ett tomt skal där men för vår del är det värdelöst, säger Patrik Karlsson, delägare i Dimoda.

Betyder det att ni försvinner helt från Jönköping?

— Nej, vår ambition är att vara kvar här och vi hoppas att vi kan hitta en lokal i samma tidsspann så att det inte blir ett för stort glapp. Handeln är god i Jönköping och den har en positiv utveckling.

Om det inte öppnar sig någon möjlighet i centrala Jönköping är även Asecs ett alternativ, säger Patrik Karlsson. Däremot tittar de inte efter lokaler i Jönköpings ytterområden.