När Team Clan föll mot jumbon Köping förra månaden var det nog många som började tvivla. Har Nässjölaget verkligen har vad som krävs för att vara med i medaljstriden igen?

I finalreprisen mot Team Pergamon kom svaret.

Matchfakta

Team Clan–Team Pergamon 13-7 (6732–6538)

Poäng: Clan: Anton Ahlgren 905, Peter Hellstr..

Matchfakta

Team Clan–Team Pergamon 13-7 (6732–6538)

Poäng: Clan: Anton Ahlgren 905, Peter Hellström 904, Anton Persson 877, Alfred Berggren 867, Christopher Sloan 833, Pontus Andersson 827, Joachim Karlsson 814, Henrik Johansson 357 (två serier) Jacob Carlsson 348 (två serier)

Inför en välfylld hemmahall slog Team Clan tillbaka tabellettan med 13–7 och skaffade sig lite andrum inför avslutningen.

– Det här var otroligt skönt. Speciellt efter förra hemmamatchen vi hade. Nu fick vi tillbaka lite slutspelskänsla i laget kändes det som, säger Team Clans Anton Ahlgren.

I Pergamon finns spelare som Lilla bragdguldet–vinnaren Jesper Svensson och engelsmannen Dominic Barret, som vunnit titel på titel de sista åren.

Att få såna stjärnor på fall tyder på att Team Clan hittat formen i rätt tid.

Annons

– Ja, nu visar vi verkligen vart vi hör hemma, säger Anton Ahlgren och fortsätter:

– Det är kul att stå sida vid sida med så duktiga spelare. Man höjer sig lite extra då. Men sen är det är en lagsport och idag visar vi vad vi går för som lag tycker jag.

Team Clan skaffade sig en ledning i den första serien och var sedan i förarsätet genom hela matchen.

– Vi spelar riktigt bra i dag. Vi tar bort banan på ett helt annat sätt än vad de gör. Vi går mer på spärr istället för att jaga strike, säger Ahlgren.

– Sen hade vi lite flyt på vägen med käglorna, men det måste man ha också, fortsätter han.

Team Clan kliver nu upp på andraplatsen i en serie som ser ut att kunna bli ett getingbo kring slutspelsplatserna.

– Vi behövde den här vinsten för att känna oss lite bättre inför kommande helger, det är viktiga matcher som väntar, säger Ahlgren som inte låter sig sväva väg.

– Det gäller att inte luta sig tillbaka för att vi slog Pergamon. Vi måste fortsätta köra på som vi har gjort här i dag, säger han.