På tisdagen hade kommunstyrelsens utskott i Sävsjö ett extrainsatt möte. Tanken med mötet var att diskutera ekonomin och göra färdigt budgeten för 2019. Men den oväntade nyheten att Clemondo lämnar Rörvik stal en del av uppmärksamheten och Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande, är mycket besviken över att företaget väljer att den här lösningen.

"Beskedet är en stor besvikelse, i synnerhet i ljuset av att kommunen välvilligt har bistått med att ordna lokaler för att företaget skulle kunna utvecklas i vår kommun" skriver han i en kommentar efter mötet.

Läs mer: ABSI stämmer Rörviksföretag på miljoner

Läs också: Vd:n om miljonstämningen: ”Helt vansinnigt”

Clemondo i sin tur skriver att flytten kommer leda till en ökad effektivitet och förbättrad leveransförmåga och att de har fokus på framtiden.

"Eftersom vi verkar på en konkurrensutsatt marknad i snabb förändring, behöver vi ständigt se över vårt sätt att jobba för att Clemondo ska vara relevant och attraktivt för dig som kund" skriver Clemondos vd, Erik Hantoft, på företagets webbsida.

Annons

P4 Jönköping rapporterar att ett 20-tal anställda i Rörvik berörs av flytten som, enligt dem, ska spara företaget 12 miljoner kronor. Företaget tillverkar bilvårdsprodukter och har tidigare hetat North Chemicals.