Redan nästa vecka börjar Skatteverket betala ut skatteåterbäringen. Har du anmält en digital brevlåda samt deklarerat innan den 28 mars så kan du få pengarna redan på torsdag.

Nedan står alla viktiga datum att hålla koll på för att få tillbaka pengar.

12 februari: Du ska ha gjort eventuell extra skatteinbetalning om du räknar med ett underskott av skatt på mer än 30 000 kronor.

8-9 mars: De digitala deklarationsutskicken landar i de digitala brevlådorna. Du kan då se hur mycket du ska få tillbaka eller betala.

20 mars: Deklarationen öppnar. OBS - ÄNDRING: Skatteverket har förlängt tiden för att ansluta sig till en digital brevlåda. Nu har du på dig till och med den 28 mars för att få pengarna redan i april. Kom även ihåg att anmäla ditt kontonummer samtidigt för att få pengarna i tid. 23 mars: Sista dagen att anmäla konto för att få pengar i april.

28 mars: Godkänn deklarationen för att få pengar i april. Det gäller de som har digital brevlåda senast samma dag och anmält konto sedan tidigare.

5-6 april: Slutskattebesked och skatteåterbäring för dig som har skaffat digital brevlåda, har godkänt din deklaration och har ett anmält bankkonto för utbetalning.

Annons

15 april: Senast då ska alla ha fått sin pappersdeklaration.

2 maj: Sista datumet att posta din inkomstdeklaration till Skatteverket och godkänna deklarationen digitalt.

3 maj: Du ska ha gjort eventuell extra skatteinbetalning på under 30 000 kronor

8 juni: Slutskattebesked och skatteåterbäring till de som har deklarerat digitalt och har anmält konto.

8-10 augusti: Slutskattebesked och pengar tillbaka för dig som inte uppfyllde villkoren för utbetalning i april eller juni. Nu får även du som ska betala ditt slutskattebesked.

13 november: Senast då ska du ha betalat eventuell restskatt om du fick ditt slutskattebesked i augusti.

Källa: Skatteverket