VRIGSTAD

Den årliga, vårliga marknaden i Vrigstad tillhör de äldsta i Småland. Den har anor sen 1500-talet och under en stor del av förra seklet var den en pålitlig besöksmagnet med bland annat omtalad häst- och kreaturshandel.

Än idag lockar Vrigstad IF:s arrangemang många besökare. Ifjol hittade runt 15 000 personer till den traditionella vårmarknaden.

– Vi hoppas på minst lika mycket folk i år och förutsättningarna för detta är goda, säger Bengt Swerlander, ordförande i Vrigstad IF.

– Vädret ser ut att bli bra och det blir fler knallar än förra året. Vi räknar med det kommer 130-140 stycken, så det blir ovanligt stort handelsutbud.

– Tivoli och bagageloppis ingår i årets arrangemang. Något vi vet är uppskattat.

På marknadsscenen blir det valsnack med lokalpolitiker och minst en riksdagsledamot på plats samt framträdanden av talangfulla Vrigstadelever och Höglands-kändisen Ehrling Elvis Lundberg, en underhållare av stora mått med såväl hits från rockens barndom som egna låtar på repertoaren.

– Vi kommer att ha drygt hundra funktionärer på plats. Flera av dem har varit med i många år och vet vad som krävs för att marknaden ska bli bli lyckad, säger Bengt Swerlander.

– De gör ett jättejobb och bidrar samtidigt till att stärka Vrigstad IF:s ekonomi. Hela överskottet går till föreningens verksamhet.