Daniel Strandberg fick idén när han var hemma hos sina föräldrar och bläddrade i gamla fotoalbum.

— Jag är född i Nässjö och tycker själv att det är väldigt roligt att se hur staden har förändrats med tiden, säger han.

Han har sedan han startade gruppen själv lagt upp en hel del bilder av Nässjö, från sina föräldrars fotoalbum.

Växer varje dag

I slutet av september startade han Facebookgruppen Nässjö- bilder från förr. Gruppen har i dag mer än 1 400 medlemmar och den fortsätter att växa med nya medlemmar varje dag.

När han statade gruppen började han med att dela den med de vänner han har på Facebook.

Annons

— Sen ansökte mina vänners vänner om att få gå med och gruppen rekommenderades i andra grupper, sen har bara rullat på, säger Daniel Strandberg.

I gruppen kan vem som helst lägga upp bilder av Nässjö. Från början var det bara tillåtet att lägga upp bilder från just staden Nässjö, men nu är det också tillåtet att lägga upp bilder från de mindre orterna i kommunen.

Daniel Strandberg berättar att han lägger omkring en timme om dagen på att sköta gruppen.

— Men det mesta sköter sig faktiskt av sig själv, säger han.

Hans fru är också involverad och har hjälpt till att organisera bilderna i mappar.

— Det gör det smidigare att hitta det man söker. Från början var det många som inte hittade vissa bilder så vi kände att vi var tvungna att organisera upp lite, säger Daniel Strandberg.

Tackar för gruppen

Responsen har varit god och det är många som har kontaktat Daniel för att tacka för en bra grupp.

— Det fanns ett stort intresse för detta, större än jag trodde.

— Det är många som har kontaktat mig och berättat att de hittat gamla klasskompisar genom gruppen, det är roligt, säger han.

Han är mycket nöjd med responsen och över hur stor gruppen faktiskt har blivit. Han hoppas också att alla som går med ska kunna hitta en bild av en plats i kommunen de känner igen.