Årets Momarken genomförs den 3 juni. Då blir fullt upp i Österbymo från tidig morgon till sen kväll. Som vanligt avslutas arrangemanget med en marknadsfest på Ydregården.

— Jag tror de flesta tycker det är kul när det händer nåt i samhället. Det är inte så ofta, säger Robin Gustafsson.

— Vi tror det kan bli mycket folk både på marknaden och den avslutande festen med coverbandet Rock n Joy på scenen. Ett partyband från Skövde som spelar allt från Little Richard till Abba och Meatloaf. Utan att tveka blandar de blues, hårdrock, pop och disko.

Annons

IFK:s försommarmarknad är en klassiker. Den brukar dra folk inte bara från Ydre, utan även från Eksjö, Tranås och Kisa.

— Jag vet faktiskt inte riktigt hur många år Momarken genomförts. Den har hängt med länge och är fortfarande en viktig inkomstkälla för klubben, även om arrangemanget inte är lika stort som förr.

— Antalet knallar har minskat under senare år, så är det överallt på marknader i hela landet. Vad det beror på vet jag inte. En förklaring är säkert att det inte kommer nya knallar efter dem som slutar i samma utsträckning som tidigare.

Robin och övriga IFK-funktionärer i marknadsorganisationen laddar för en traditionell marknad enligt välkänt koncept.

Förutom knalleförsäljning blir det tivoli, hamburgergrillning, halvapotten-lotteri och straffsparksläggning på IFK:s duktiga burväktare. Dessutom är brandkåren, Ydre MK och Veteranmotorklubben på plats för att visa sina fordon och berätta om sin verksamhet.