– Vi blev uppmuntrade på skolan att göra ett projekt på slutet av läsåret för att samla in pengar till en valfri välgörenhetsorganisation. Vi har många kompisar som är musikaliska som har arrangerat välgörenhetskonserter men vi kan inte sjunga eller spela. Vi kom på att vi kan visa film. Det är ett intresse som vi har och vi tyckte att det vore mysigt och att det skulle passa bra i Jönköping, säger Linnea Ramsö som är en av initiativtagarna bakom filmvisningen.

Förutom Linnea är det Sanna Åkesson, Linn Runesson, Maja Johansson och Malin Carlsson som har sett till att filmvisningen blir av. Initiativet är uppskattat, i alla fall om man ser till evenemanget på Facebook där det i skrivande stund är 149 personer som har signalerat att de kommer och ytterligare 788 personer har som har visat sitt intresse.

– Det är jättekul. När vi lade ut evenemanget ökade det snabbt upp till 50 personer som skulle komma och sedan har det ökat varje dag. Det är många som har spridit det och det är vi väldigt tacksamma för, säger Linnea Ramsö.

Varför blev det just ”La La Land”?

– Vi ville ha en film som kändes härlig att titta på och det är go musik som en del som har sett den tidigare kanske kan sjunga med i. Vi ville ha en feel good-film med fin känsla, inte för tungt.

Annons

Innan filmen sätter igång så kommer tjejerna att presentera kvällen och prata om A21 som de samlar in pengar till för att uppmuntra biobesökarna att ge något. De första 100 som kommer till Rådhusparken får dessutom en goodiebag.

”La La Land” med Emma Stone och Ryan Gosling i huvudrollerna visas gratis i Rådhusparken på lördag. Under filmen kommer det att samlas in pengar till organisationen A21 som jobbar mot människohandel.
Foto: Dale Robinette

Hur mycket hoppas ni samla in?

– Vi har snackat lite om det, men vi har inte vågat gissa. Vi är glada för allt som kommer in. Allt gör skillnad. Det viktigaste är att folk får veta om A21 och får chansen att vara med och hjälpa.

Varför blev det just A21?

– Vi var ganska säkra på att vi ville hjälpa en organisation som var mot människohandel. En av tjejerna pratade om Walk for freedom som bland annat var här i Jönköping och vi läste på mer och fick en bra kontakt med A21, så då kändes det som något vi ville stödja.

”La La Land” visas gratis i Rådhusparken lördag kväll 22.00. Under kvällen kommer det att finnas möjlighet att ge ett bidrag till A21.