Vad sägs om ett träningspass med instruktör från Forma Framtid, eller testa knasiga cyklar, prova på äventyrsgolf och frisbee. Eller kanske mer lugnare aktiviteter som tipspromenad och ta del av mat- och skönhetstips.

Utbudet på campingen kommer att bli stort under lördagen när NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet) och Eksjö Camping & Konferens tillsammans med partnerorganisationer arrangerar en må bra-dag.

– Vi har sedan tidigare ett väldigt bra samarbete med campingen så därför är det en naturlig plats att lägga en må bra-dag här ute, berättar Anette Oscarsson, verksamhetsutvecklare på NBV.

– Det här ligger i campingens linje, vi har en slogan som heter "för hela människan" och då har vi både en fysisk och andlig dimension och nu lyfter vi den fysiska den här dagen. Vi jobbar hela tiden för att människor ska må bra, berättar Magnus Kullberg, platschef på campingen.

Må bra-dagen började planeras under vintern och nu några dagar inför arrangemanget så är allt spikat och klart.

– Campingen lockar naturligt många människor som åker ut hit och äter, fikar eller badar. Och det här bli ju något även för campinggästerna att ta del av, menar Oscarsson.

På plats finns organisationer som Tjejjouren, Brottsofferjouren, BUS (barn och unga i Sverige) och campingens egen TTL (Tillbaka till livet).

Anette Oscarsson, NBV, Magnus Kullberg, platschef på Eksjö camping och Peter Klockgärd, vaktmästare på campingen, ser fram emot den må bra-dag som arrangeras under lördagen.
Foto: Alexandra Sundberg

– Här finns det möjlighet för folk som kanske inte mår så bra att ta del av tips och råd av våra utställare vart de ska vända sig. När det gäller en av våra stora folksjukdomar, fetman, så ser vi att det är viktigt att börja förebygga tidigt, säger Oscarsson.

Annons

– Sedan har vi rökningen som kanske kostar sjukvården mest pengar. Kan vi få någon att sluta så sparar vi väldigt mycket pengar, menar Kullberg.

Musikunderhållning blir det även genom trubaduren Bernt Stende. Även Hälsotåget kommer att rulla och frakta människor från city ut till campingen. Programmet pågår under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen.

– Vi hoppas givetvis på god uppslutning. Sedan är det ju alltid så att första gången är första gången, men vi hoppas det här ska bli återkommande tradition, menar Oscarsson.

NBV