Det är Aneby Näringsliv som står bakom utmärkelsen, som delades ut i samband med föreningens årsmöte i kväll.

- Jätteskoj att vi blir uppmärksammade, säger Jan och Pia Wilhelmsson.

Motivering

”Hullaryds Bilservice AB, en Mekonomen-verkstad i den lilla landsortsbyn med cirka hundratal..

Motivering

”Hullaryds Bilservice AB, en Mekonomen-verkstad i den lilla landsortsbyn med cirka hundratalet invånare, har skaffat sig ett kundunderlag som sträcker sig vida omkring geografiskt sett.

Under 2013 genomfördes en omfattande om- och utbyggnad av verkstadslokalen och i samband med det utökades också personalstyrkan.

Under Jans och Pias ledning kan företaget uppvisa en stadigt ökad omsättning med mycket god ekonomi i rörelsen.

God serviceanda och stort kundfokus gör att man ständigt hittar lösningar för att underlätta för kunderna.

Utnämningen till Årets företagare är ett bevis för ett framgångsrikt företagande med modern anpassning för att tillgodose en allt mer rörlig kundkrets"

Han varit i branschen sedan 1980, när han började på Skobes i Tranås. För 20 år sedan tog Jan och Niklas Eklund över Hullaryds Bilservice efter Arne Jakobsson.

- Jag ville satsa på eget och när jag åkte förbi verkstaden i Hullaryd tyckte jag att den verkade bra. Att ta över en befintlig verkstad är nog nödvändigt, det är svårt att starta på ett nytt ställe, säger han.

För snart åtta år sedan förändrades ägarbilden igen. Då kom Pia in i bilden i stället för Niklas Eklund. Hon sköter det administrativa medan Jan basar över verkstaden. Företaget har fyra anställda och rekrytering av en femte pågår.

- Vi är en allbilsverkstad som kör efter Mekonomens recept. Det innebär bland annat att vi har support, hjälp med felsökning och leverans av delar.

Annons

Just nu är det högsäsong för däckbyten. Verkstaden släcker också många av bilbesiktningens så kallade 2:or samt fixar försäkringsskador.

För cirka fem år sedan byggdes Hullaryds Bilservice till med en större port och lyft.

- Med högre takhöjd kunde vi börja ta emot även transportbilar och husbilar.

Jan och Pia tycker att Hullaryd ligger bra till. Deras kunder kommer från alla möjliga håll, bland annat Jönköping, Gränna, Sommen, Tranås och Eksjö.

- Vi har även folk från Stockholm som har sommarställen i trakten och en del norrmän som har anknytning hit.

Paret Wilhelmsson är bosatt i Vireda.

- Det tror vi är bra, annars skulle vi aldrig få vara i fred.

Företagets omsättning har ökat sakta men säkert och är i dag 6,5 miljoner kronor.

Pia och Jan tycker att det funkar bra att hålla till på samma arbetsplats. De betonar hur väsentligt det är att ha roligt på jobbet och att lyssna in vad både kunder och anställda vill.

- Trivselfaktorn är viktig. Vi bjuder vårpersonal på frukost och så kör vi kortspel som är på liv och död, säger de och skrattar.