I tre veckor håller Nässjö Basket läger på friluftsområdet i Lövhult. Omkring 100 barn är det som deltar, fördelat på de tre lägren som pågår mellan måndagar och torsdagar. Näst intill alla sover i Lövhult, antingen i vandrarhemmet eller i tält.

— Vi har sju tappra som sover i tält, säger lägerledare Mikael Eriksson

”Blir som en familj”

Klockan åtta är det frukost varje morgon sedan håller de igång till klockan nio om kvällarna. Mellan de tiderna finns det inte särskilt mycket regler.

— Den enda regeln är väl egentligen bara att de inte får gå och lägga sig under dagen förutom att de inte får ha några mobiler, säger Mikael.

På den fria tiden får de därför se till att göra något istället och kortspelet maffia har varit en populär sysselsättning under lägret, förklarar han.

Annons

Under aktivitetstiden står det många olika aktiviteter på programmet. De har bland annat paddlat kanot, åkt fyrhjuling, testat bumperball, badat och många av aktiviteterna blir ofta till tävlingar.

— Det räcker med att göra sitt bästa, det är vi noga med, säger han och menar att de kommer varandra väldigt nära de här dagarna, både barn och ledare.

— Vi blir som en familj, säger Mikael.

Unga ledare

Sedan 2011 har möjligheten för kommunens 9-13-åringar funnits, att få åka på läger i Lövhult en vecka.

— Efter att man har slutat skolan har man kanske inte så mycket att göra, så då kommer de hit, säger Mikael.

På frågan vad som är det bästa med lägret svaras det olika. Barnen säger paddla kanot och fiska, medan de flesta tycker att det är roligast är att få träffa kompisar.

Till Mikaels hjälp finns Christer Sabel och ett gott ledargäng där de yngsta är 15 år samt ett par stycken från Missionskyrkan som lagar maten.