Föreningen driver en egen privatägd ridanläggning i Grankärr i norra delen av kommunen. Verksamheten är omfattande och föreningen har cirka 250 medlemmar, varav cirka 25 procent är bosatta i Aneby kommun.

Grankärrs Gränsryttare är juridiskt skriven i Jönköpings kommun, vilket beror på att majoriteten av medlemmarna bor där.

Nu planerar föreningen att investera i en bättre isolering i taket på ridhuset samt en ny, energieffektivare belysning. De åtgärderna, menar man, skulle innebär att man kan använda ridhuset fler dagar och timmar under året samt vid ytterligare läger-, tränings- och tävlingstillfällen.

Eget kapital

Den totala kostnaden beräknas till 525 000 kronor. Smålandsidrotten har sedan tidigare beviljat 150 000 kronor och Jönköpings kommun 54 000. Föreningen går även in med 100 000 kronor i eget kapital.

En ansökan om ett bidrag till investeringarna har skickats till Aneby kommun. Allmänna utskottet har beslutat att Grankärrs Gränsryttare får 27 000 kronor.

– Jönköping bidrar ju med 54 000 kronor. Med tanke på hur medlemsfördelningen är mellan kommunerna tycker vi att 27 000 kronor är en rimlig summa, säger Lars-Erik Fälth (C), ordförande för allmänna utskottet.

Nämnas kan att Grankärrs Gränsryttare får ett mindre bidrag till driften från Aneby kommun.

– Vi tycker att det är en viktig verksamhet.

Läs mer: De vann allsvenskan

Annons