Thomas Strand, Vaggeryd, har suttit i riksdagen sedan 2006 och är i dag ledamot i utbildningsutskottet och suppleant i EU-nämnden. Han förstamajtalar för Socialdemokraterna både på torget i Mariannelund, på förmiddagen, och på torget i Tranås, på eftermiddagen.

I Tranås har Strand sällskap av ungdomstalaren Edvina Palmcrantz, ledamot i SSU:s distriktsstyrelse, och oppositionsrådet Mikael Stenquist.

Riksdagsledamoten Johanna Haraldsson förstamajtalar för Socialdemokraterna på hemmaplan i Vetlanda.
Foto: Riksdagen

Johanna hemma

Johanna Haraldsson talar på hemmaplan på Vetlanda torg på förmiddagen. Hon gör sin första mandatperiod i riksdagen där hon är ledamot i civilutskottet.

I Vetlanda talar även Hugo Svensson, SSU-ordförande i Vetlanda. Kommunalrådet Henrik Tvarnö och Thomas Olsson, ordförande i LO-distriktet medverkar också.

Ödebrink i Nässjö

I Sävsjö är Rachel De Basso, regionrådskandidat i Region Jönköpings län, huvudtalare i Kulturhuset vid lunchtid. Karin Andersson, SSU Eksjö, är ungdomstalare.

Rachel De Basso, regionrådskandidat i Region Jönköpings län, är huvudtalare hos Socialdemokraterna i Sävsjö första maj.
Foto: Daniel Henriksson

Carina Ödebrink, regionråd i Region Jönköpings län och riksdagskandidat, är huvudtalare i Nässjö där mötet hålls i Stadsparken vid lunchtid. Isak Öhrlund, från SSU:s distriktsstyrelse, är ungdomstalare.

Carina Ödebrink, regionråd i Region Jönköpings län och riksdagskandidat, är huvudtalare vid Socialdemokraternas förstamajfirande i Nässjö. Markus Eskdahl, regionråd i Region Jönköpings län, talar i Eksjö.
Foto: Elin Elderud

Safe väljer i år att förstamajfira med en familjeträff i Centralskolans matsal, Nässjö, där Anders Hanzen håller huvudtalet medan Thomas Erixzon och Uno Kenstam håller apeller. Det blir även diktläsning av Anita Adam och Maj Widäng, därmed bidrar alla de främsta namnen på kommunvalslistan till programmet.

Annons

Eskdahl till Eksjö

I Eksjö talar Marcus Eskdahl, regionråd i Region Jönköpings län, på Stora torget på eftermiddagen. Samrina Gadzo, ledamot i SSU:s förbundsstyrelse, är årets ungdomstalare.

Då har troligen Eksjös kommunalråd Diania Laitinen Carlsson, som också är riksdagskandidat, hunnit tillbaka från Aneby där hon talar på Fredstorget på förmiddagen. I Aneby är Joaquim Larsson, ordförande i S-studenter i Jönköping, ungdomstalare.