Det gemensamma intresset för Star Wars genomsyrade bröllopet i Sankt Nikolai kyrka i Halmstad när Jenny Björk och Tommi Tulkki från Smålandsstenar gifte sig i lördags.

Att det blev just Star Wars-tema var en självklarhet. De träffades för fyra år sedan på en mässa då Tommi var klädd som Luke Skywalker och Jenny som Lukes fru Mara Jade. De ägnar en stor del av sin fritid åt att delta i olika event och mässor klädda som karaktärerna i Star Wars-filmerna för att samla in pengar till välgörenhet.

Stormtroopers

Under ett år har de planerat bröllopet som hölls i helgen. Och det blev som de ville.

– Det gick väldigt bra. Utmed altargången stod gäster som var utklädda till bland annat stormtroopers. Så när vi gick in i kyrkan gick vi i en korridor av karaktärer. Jag tänkte att det är såhär ett bröllop ska vara, berättar Tommi Tulkki.

Även prästen som vigde paret fick in symboliken med Star Wars i sitt tal till brudparet.

Annons

– Det var lite häftigt att han fick in Star Wars där när han skulle ge de första råden till oss som brudpar, säger Tommi Tulkki.

När det sedan var dags att gå ut ur kyrkan spelades The Imperial March från en av filmerna och gästerna som var utklädda till de olika karaktärerna gick med i brudföljet.

– Det var väldigt pampigt, säger Tommi Tulkki.

Vännen Stubbe Wahlberg från Gislaved var med som gäst och stod för underhållningen.

– Häftigt. Det var ett annorlunda bröllop och annorlunda är coolt, säger han.

Även om hela vigseln och bröllopsfesten var speciell så var det ett tillfälle som han som bröllopsgäst särskilt kommer att minnas.

– Jag kommer aldrig att glömma när organisten börjar med den klassiska bröllopslåten i tio sekunder och sedan byter till Star Wars-låten. Det var nästan som i slutet på fjärde filmen, berättar han.

Roboten var med

Även roboten R2-D2 fanns med under vigseln.

– Och vi hade bett gästerna att klä ut sig och det var det många som gjorde. Inte bara till Star Wars, det fanns också karaktärer från Harry Potter och Star Trek, berättar Tommi Tulkki.

Nu fortsätter parets engagemang för välgörenhet och deras intresse för Star Wars i deras gemensamma liv och äktenskap med olika evenemang där de deltar utklädda.