– Det är något människor egentligen alltid har kunnat, men förmågorna har förtryckts genom historien, hävdar Cecilia.

Hur går kommunikationen då till? Cecilia säger sig vara övertygad om att när människor sitter med ett djur uppfattar människan vibrationerna och energin som djurets tankar består av och även energin runt djuret.

Då kan, enligt Cecilia, människans hjärna göra om det till tankar, bilder ord och känslor, så att djurägaren förstår vad djuret vill säga.

Hon menar att husdjuren är lojala och att de därför ofta förmedlar saker till ägaren.

Under kursen får deltagarna sitta med ett annat djur än sitt eget och skriva ner tankar man uppfattar att man får från djuret i ett block. Sedan får djurets ägare bekräfta om det stämmer.

– Det brukar bli mycket skratt och glädje när man har med djur att göra, säger Cecilia.

Hundar är ofta lojala och kallas människans bästa vän, men hur är det att prata med katter?

– Det funkar lika bra även om de är självständiga. De har en läkande förmåga. Om man ligger på en soffa kommer de ofta och lägger sig på magen. De vet vad vi behöver.

Vad brukar djuren säga?

– Det kan vara att att husse eller matte jobbar för mycket och att de inte tar hand om sig själva.

Enligt Cecilia kan djuren också känna av stress eller osämja inom familjen.

Annons

– Ofta kan man släppa skulden man bär på, när man får det bekräftat.

Kan du förstå om människor är skeptiska till detta?

– Jag tycker också att det är lite konstigt. Många i min släkt är ingenjörer och jag är uppväxt med att man bara tror på det man ser.

Cecilia Vestgöte säger att man inte kan få bevis av någon annan, på att man till exempel kan prata med sina djur, utan man måste själv uppleva det som händer.

De flesta som tar kontakt med henne har redan haft någon form av andlig upplevelse medan andra kommer för att de är nyfikna och har en längtan efter något nytt.