Det är nämligen dags för länsfinal och den har Sveriges Radio Jönköping förlagt till Vetlanda, som en del av arrangemanget "Vetlanda-Festen".

Artisterna Miah Hjelmqvist, Noomi Thorstensson och Annie ”Annielle”Kullén har alla var för sig stått på prispallen i Sveriges radios musiktävling". Nu är de tillsammans i final med låten "Back on our streets".
Foto: Julia Löfquist

I länsfinalen finns det flera bidrag med koppling till Nässjö kommun.

18-åriga Amy Brännlund, född och uppvuxen i Nässjö och nu studerande vid Brinellgymnasiet, är med som en av de duktiga finalisterna. Hon tävlar med låten "Addicted".

Tuff konkurrens kan det bli från trion Miah Hjelmqvist, Noomi Thorstensson och Annie ”Annielle” Kullén, som alla tre växt upp i Malmbäck.

De har också stått på prispallen i Sveriges radios tävling ”Svensktoppen nästa”, som tävlingen kallades till och med 2016.

Nu kommer de tillbaka med det gemensamma bidraget "Back on our streets".

Nya och etablerade artister

Nu heter den "P4 Nästa" är Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och ny musik. Tävlingen vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige.

Fem tävlingsbidrag finns med på scen i Vetlanda under länsfinalen på fredag. Ett av dem går vidare till riksfinalen.

I juryn återfinns från lokalradion kanalchef Peter Olsson, Oskar Mattisson och Karin Selldén samt Ida Wiklund, sångerska och Therese Wiberg, musiklärare från Vetlanda.