Trots att vädret den här gången är något kyligare strömmar publiken in och fyller stolarna lagom till den livesända showen börjar. Först ut är Wiktoria, melodifestivaldeltagaren som sen ska åka direkt till Västervik för att vara med i Rhapsody in Rock. "Yesterday R.I.P" och allsången "Jolene" väcker publiken.

Därefter är det dags för Fröken Elvis, som utan tvekan drar in störst och flest applåder. Med sina svenskspråkiga tolkningar av Elvis-klassiker liknar de, språket till trots, ett amerikanskt swing-band. Efter trombonsolon, instrumentbyten och dans spelar de "A Little Less Conversation" innan de lämnar scenen leendes. Backstage visar basisten Sanna Andersson upp sin bas "basse" och berättar om kärleken till kungen av rock'n'roll.

Annons

— Jag tapetserade mitt rum med Elvis-affischer som tonåring. Det gick inte slita sig från musiken och hans röst.

Resten av kvällen går i samma amerikanska tecken. Kvällens dragplåster Patrik Isaksson river av en rungande gitarr/keyboard-duell i "Du får göra som du vill". Svensk-amerikanen Gabriel Kelley, känd från tv-programmet Jills veranda, tar med sig fyra män med bluesskägg upp på scen och förflyttar oss alla till en het öken i södra USA.

Kvällen präglas av skratt och glädje, men rymmer också tid för allvar. När Fröken Elvis tolkar "In The Ghetto", på svenska kallad "I betongen", går det inte väja för sorgen i texten om missbrukande föräldrar och kämpande barn. En av de som kommit hit för att se just Fröken Elvis är Lena Hammarstedt.

— Vi bor i Gränna och det här är sommarens höjdpunkt. Jag går varje år, det är suveränt.

Publikvärden Anni Karlsson säger adjö till publiken i sin Fest i grevskapet-jacka och sammanfattar årets upplaga av Sommarkväll.

— Det känns bra. De här veckorna går alltid lika fort.