HAN HAR bestigit Kebnekaise i Sverige, Kilimanjaro i Afrika, Jbel Toubkal i Marocko och Madagaskars högsta berg Maromokotro. Han får dessutom betalt för det.

Jag talar om Elias Sjöberg, en 25-årig äventyrsguide som växte upp i Eksjö kommun men som gjorde världen till sin arbetsplats.

Det är inte utan ett gnutta avundsjuka jag läser om honom, trots att jag vet att jag inte skulle kunna överleva ett dygn i hans skor.

Elias har till stora delar mångas drömjobb, där han får resa, ta ansvar och lära känna nya människor.

MIN avundsjuka försvinner dock ganska fort.

För trots att jag en gång i tiden (högstadiet) ville bli reseledare jobbar jag nu med det som jag tycker om allra mest - att skriva - vilket är långt mer än vad många andra kan säga.

Enligt en undersökning från Stockholms universitet, som publicerades i Svenska Dagbladet år 2014, har mer än var fjärde person med fast jobb tröttnat på sitt yrke eller på sin arbetsplats.

Studien hade samlat data från anställda inom flera olika branscher i mer än tio år.

AV DE som var missnöjda med sitt jobb var det bara ett fåtal som aktivt sökte efter ett nytt.

Enligt universitetslektorn Claudia Bernhard Oettel, som ledde forskningsprojektet, beror mycket på att Sverige har en låg mobilitet på arbetsmarknaden.

Annons

Bland annat lagen om anställningsskydd gör att många väljer att inte byta jobb.

"Om man har jobbat länge på en arbetsplats är det inte så lockande att hamna sist på turordningslistan hos en ny arbetsgivare. Då väntar man hellre tills man blir uppsagd eller måste sluta av andra skäl", säger Bernhard Oettel till Svenska Dagbladet.

SAMMA år publicerade Dagens Nyheter en årlig undersökning, genomförd av företaget Netigate, som visar att de som är allra mest missnöjda med sina arbetsuppgifter är unga personer i åldrarna 20-30.

Några av anledningarna till det är att unga personer har större krav på "variation och utmaningar i arbetet" och att de vill "kunna utvecklas" på företaget.

NU HAR dessa undersökningar några år på nacken, men det finns ingen anledning att tro att läget har förändrats så mycket. De flesta trivs på sitt jobb, men långt ifrån alla.

Att människor vantrivs, har svårt att byta jobb eller upplever att de är "fast" är ett tråkigt resultat av ett trögt system.

Samtidigt är ett "tråkigt" jobb en del av livet, åtminstone under vissa perioder, och idén om att förverkliga sig själv är ny om man jämför med förr i tiden.

Är det så att vi människor har blivit lite för bortskämda i Sverige? Borde vi inte vara glada bara vi har ett jobb?

LEDARSIDAN kommer i några veckor framöver att beröra ämnet arbetsmarknad och då främst skriva om de grupper som ofta påstås hamna utanför den - unga, äldre och utrikes födda.

(Den här ledaren räknas som den första delen av fyra.)

Alla människor kommer inte att kunna hitta, eller byta sig till, sitt drömjobb.

Men olika aktörer, så som arbetstagare, arbetsgivare, fackförbund och politiker, kan tillsammans försöka skapa en mer flexibel arbetsmarknad och en bättre kompetensmatchning.

Det gäller bara att ta reda på hur.

Läs mer: På hög höjd är livet på riktigt