BANDY HaparandaTornios tränare Anders Strömbäck har gått till hårt angrepp mot Skirö AIK:s Evelina Johansson samt domarna efter matchen i Vetlanda för en tid sedan.

En nyckelspelare i HT fick lämna planen skadad och tränaren menade att incidenten, där Evelina Johansson var inblandad, är bland det värsta han sett på en bandyis.

”Förtvivlat ledsen”

Kenth Sundberg var meddomare i matchen och väljer nu att ryta ifrån – helt enkelt för att han anser att Strömbäcks påståenden är helt felaktiga.

– Han beskyller Kent (Lisell) för att säga något som han inte alls har sagt och Evelina Johansson för att ha gjort något som hon inte alls har gjort. Han är helt ute och seglar, säger Sundberg.

Annons

När det gäller matchsituationen menar Sundberg att incidenten var olycklig, men knappast ful.

– HT:s spelare sätter fart och tittar ner i isen och åker in i Johansson som egentligen bara står helt still. HT:s spelare faller olyckligt, men det var absolut inget fult i situationen. Jag blir förtvivlat ledsen och tycker synd om Evelina Johansson som får den här stämpeln på sig nu i Bandysverige, för det han säger är rent bullshit.

Efter situationen där HT-spelaren blev skadad åkte Kenth Sundberg själv fram till HT-tränaren för att lugna ned honom.

– Han vräkte ur sig en massa haranger. Jag har varit ledare i massa år och var själv långt ifrån Guds bästa barn mot domarna. Men han kunde inte ta att jag sa åt honom, han kände sig trampad på av det.

”Patetisk”

Diskussionerna fortsatte sedan inne i domarrummet där Strömbäck fortsatte att gå på och där han menar att Kent Lisell ska ha kallat en av HT:s spelare för ”flickebarn”.

– Det är också bara påhitt. Jag var där hela tiden och han sa aldrig något sådant, säger Sundberg som är väl medveten om att domare inte bör uttala sig om situationer som denna.

– Men det skiter jag i. Är något så här fel måste jag säga ifrån. Han (Anders Strömbäck) är en patetisk liten människa.